Predstavljena pojačanja u Fk Spartak Ždrepčeva krv

Uto, 15.01.2019 - 21:43 -- dejan.vukovic

Pripreme u Fudbalskom klubu Spartak Ždrepčeva krv teku, radi se punom parom na terenu, ali i pored njega. Tako su u taboru subotičkog superligaša predstavili nove igrače pred kojima je zadatak da pomognu ekipi da popravi bodovni saldo i poziciju na tabeli.

Klub je danas predstavio Draška Đorđevića, centrali bek (93), Nemanju Mladenovića krilo te dvojicu igrača koji su došli na pozajmicu iz Partizana, Luku Cucina, desni bek i Nikola Lakčević krilo.

Nove igrače predstavio je Nikola Simović, potpredsednik Spartaka, koji je istakao zadovoljstvo pojačanjima. – Momci su dovedeni sa idejom da zamene Čečarića i Ćalasana, ali i da pojačaju konkurenciju na ostalim pozicijama, jer želimo da na svakoj poziciji imamo dva kvalitetna igrača. Nastavili smo tradiciju da skoro svake zime nekoliko igrača pronađe angažman u inostranstvu, što je dokaz da se ovde dobro radi i da naši fudbaleri imaju priliku da u Spartaku napreduju. Uostalom, potvrđuje to i podatak da su mesto na turneji u Južnoj Americi u „A“ reprezentaciji, koja je na žalost otkazana, imali Nemanja Ćalasan i Nemanja Glavčić. U nastavku prvenstva želimo da imamo sigurno mesto u plej-autu, ali ako se otvori prilika, borićemo se za plej-of.

Kako je to istakao Ljubiša Dunđerski, sportski direktor Spartaka, prelazni rok još uvek nije završen. – Imamo još ponuda za neke naše igrače, tako da ćemo reagovati ako bude odlazaka. Još dva igrača su sa nama, ne predstavljamo ih još zbog papirologije, Đorđe Radovanović i Nikola Tripković.

Nemanja Mladenović (1993. godište) pokriva pozicije na sredini terena, ali se najbolje snalazi po desnom krilu, a prošli angažman je imao u Bačkoj iz Bačke Palanke. – Zadovoljstvo je biti u Spartaku, znam da je ovo klub velike tradicije i odličnim rezultatima. Možda je do sada plaćen danak igranja u Evropi, ali ne bi trebalo biti problema do kraja sezone, uostalom, zato smo i ovde.

Draško Đorđević (1993. godište) je štoper, prošli angažman je imao u Al Mojzelu u Saudijskoj Arabiji, a bio je ranije član Bežanije, Crvene zvezde, OFK Beograda i Donjeg Srema. Naglasio je da je spreman za rad i borbu za mesto u Spartaku, te borbu za nove superligaške bodove.

Luka Cucin (1998. godište) stiže u Suboticu na šestomesečnu pozajmicu iz Partizana, a igraće na poziciji desnog beka. – Pre šest meseci sam doživeo povredu metatarzalne kosti. Protekli period je protekao u oporavku, sada sam spreman da se vratim u formu, i hvala Spartaku na pruženoj šansi.

Iz Partizana na šestomesečnu pozajmicu stiže i Nikola Lakčević – Mesi (1999. godište) koji pokriva ofanzivne pozicije, pogotovo po desnoj strani. – Drago mi je što sam u Spartaku, to je jedan od ozbiljnijih klubova u Srbiji. Nadam se da ću se pokazati u najboljem svetlu.

Custom Search