Srbija na šampionatu vozača amatera u Parizu

Kategorija: 

Hipodrom Vincennes u Parizu će za predstojeći vikend (25-27. janura) biti domaćin najznačajnih dešavanja u evropskom kasačkom sportu.

U subotu 26. januara održaće se zasedanje 75. UET Godišnje Skupštine na kojoj će učestvovati, pored dvadeset zemalja članica, i Srbija. To je prilika da se sumiraju rezultati kasačkog sporta na nivou Evrope i predlože izmene i dopune Pravilnika koje bi omogućile napredak sporta. Popodnevni program u subotu sadrži i takmičarski deo kada će se održati UET šampionat za vozače amatere.

Zagarantovana mesta u trci imaju vozači iz I grupe zemalja članica (Švedska, Francuska, Italija) i II grupe (Finska, Norveška, Rusija, Nemačka, Belgija, Danska i Španija). U trećoj grupi zemalja članica ima deset zemalja a samo šest vozača sa najboljim procentom pobeda u odnosu na broj startova u 2018. imaju pravo učešća.

Srbija je po prvi put uspela da zauzme mesto u start mašini sa vozačem Josipom Gabrićem iz Subotice. Tokom 2018. godine od Gabrićevih rezultata najviše se ističe prva pobeda u "91. Sanders kasačkom derbiju" sa grlom Syria A.T. Sa istim grlom je zabeležio pobedu u trci "Probni Derby"  i još jednu pobedu na početku sezone u Subotici. Subotica mu je donela i pobedu sa grlom Bronsvlinder u drugoj kvalifikacionoj trci "Dužijanca". Trijumfovao je sa grlom Saphir A.T. u tri navrata, sa grlom Imola  dva puta i po jednom sa grlima Cyprus A.T., Fotta Royal i Cash Royal. Zabeležio je i jedan međunarodni nastup na Kincsem Parku u Mađarskoj kada je ostvario plasman na peto mesto sa grlom Syria A.T. u tradicionalnoj trci "Hungaria dij".

Nedeljni program u Parizu posvećen je tradicionalnoj trci "Prix d'Amerique" sa nagradnim fondom od 900.000 eura

Ličnosti: 
Custom Search