Обележена школска слава Свети Сава у ОШ Јован Микић

Sub, 26.01.2019 - 20:43 -- nikola.tumbas
Kolekcija članaka: 
Sečenje slavskog kolača
Sečenje slavskog kolača

Школска слава Свети Сава у Основној школи „Јован Микић“ обележена је достојанствено, уз пригодан програм који су с великом љубављу припремили наставници и ученици ове школе. Ломљење славског колача и освештање славског жита обавио је архијерејски намесник суботички, Миодраг Шипка, који је присутне поздравио беседом о Светом Сави. Кум славе је Миланка Костић, директор Фондације „Данило Киш“.

Autor teksta: 

Više o ovoj temi...

У суботу 26.1.2019. у Основној школи „Матија Губец” обележена је школска слава Свети Сава. Сви заспослени,ученици и родитељи уживали су у пригодном програму који су приредили ученици виших и нижих разререда наше школе,заједно ca својим наставницима и учитељима.

Прва прослава Светог Саве, школске славе, била је у Сремским Карловцим 1735.године, када је први пут певана химна “ Ускликнимо с љубављу“. Кнез Милош Обреновић је 13.јануара 1823.године донео закон по којем се Свети Сава мора прослављати у свим школама,а тако је и данас.

Post date: Pon, 28.01.2019 - 15:57

Đaci osnovne škole Ivan Milutinović u svojoj fiskulturnoj sali proslavili su školsku slavu Sveti Sava. Nakon što je sveštenik Ivan Anđelić posveto kolač i koljivo prisutni su mogli da uživaju u prigodnom programu u čast prvom Arhiepiskopu i srpskom prosvetitelju.

... detaljnije
Post date: Ned, 27.01.2019 - 12:41

Školsku slavu Sveti Sava obeležili su i đaci osnovne škole Miroslav Antić na Paliću. Đaci škole priredili su kratak program prisetivši se života Rastka Nemanjića - Svetog Save koji ima velike zasluge za razvoj školstva i prosvete kod Srba u srednjem veku. 

Post date: Ned, 27.01.2019 - 01:50

Савиндан је свечано обележен и у Основној школи „Иван Горан Ковачић“, у којој је, након ломљења славског колача и благосиљања кољива, које је обавио отац Илија, такође изведен пригодан програм који су приредили ученици и наставници те школе. Присутнима се обратила директор школе Бранка Бешлић. Кум славе је родитељ Ненед Мирков, а кумство ће следеће године преузети Јасмина Стевановић.

Видео прилози: Надахнуто обраћање директорице школе Бранке Бешлић, и свештеника Ивана Анђелића поводом осам векова аутокефалности Српске Православне Цркве.

Post date: Sub, 26.01.2019 - 21:08
Custom Search