Veterani se prisetili velikog uspeha HK Spartak

Ned, 17.02.2019 - 20:35 -- dejan.vukovic

Pre četrdeset godina hokejaši na ledu subotičkog Spartaka ostvarili su veliki uspeh, preko favorizovanog Partizana iz Beograda (slavili su sa 4:2) obezbedili su mesto u Prvoj ligi Jugoslavije. Bila je to jedna od najčuvenijih, ako ne i najčuvenija utakmica u istoriji subotičkog hokeja na ledu. Stadion malih sportova bio je pun, a ljubitelja ovog sporta ostalo je i napolju, toliko je interesovanje vladalo. 

Danas ostaje samo sećanje na tu ekipu, na to, „zlatno vreme“ za subotički hokej na ledu, ali i hokej na ledu u našoj državi uopšte. Jaka Druga liga, još jača Prva...

U znak sećanja na veliki uspeh igrači iz te ekipe su se okupili da se još jednom podsete tih, slavnih dana, da se sete svojih kolega koji su van Srbije, ali i onih koji, na žalost, nisu viđe među živima. Koliko je to bio značajan rezultat govori i isečak iz „Sporta“ od 7. februara 1979. godine, potpisuje ga, na žalost sada pokojni Ivica Kajdoči, u kojem se, u poslednja dva pasusa, navodi da se vrše pripreme i prave planovi da se već „ove godine“ krene sa pokrivanjem klizališta. Projekat je to koji čeka već četiri decenije, a podsećanje na uspeh hokejaša je i još jedno podsećanje na realnu potrebu da i „zimski“ sportovi dobiju bar malo dužu sezonu.

Custom Search