Hokejaši Spartaka učestvovali na turnirima u Mađarskoj i Sarajevu

Pon, 18.02.2019 - 21:56 -- dejan.vukovic

Prethodnog vikenda hokejaši Spartaka su nastupili na turnirima u Mađarskoj i u BIH. Najmlađi su se takmičili u Mađarskoj dok su seniori odigrali dve utakmice u oviru Balkanske lige u Sarajevu. 

Selekcija U8 je u nedelju 17.02. nastupila na turniru "C" kategorije u Segedinu (Mađarska) i na četiri odigrane utakmice ostvarila maksimalan učinak, čime su dokazali da u završnicu sezone ulaze spremni da se odmere sa ekipama na "B" turnirima koji ih očekuju u Beogradu. Za U8 su nastupili: Maksimov Vid, Lakićević Vidak, Blažić Teodor, Kovač Nina, Boršoš Augustin, Simić Ljubinka, Šabić Iva, Maravić Stefan, Nađ Strahinja i Tikvicki David. Vođa ekipe: Kovač Norbert.

Selekcije U10 su u subotu 16.02. sa dve različite ekipe nastupile na dva takmičenja. Na turniru "A" kategorije u Budimpešti, hokejaši Spartaka su odigrali 4 utakmice sa najboljim ekipama iz Mađarske i na njima zabeležili polovičan rezultatski skor sa 2 pobede (Sportorszag Capak 8:7 i KMH 6:3) i 2 poraza (Vasas 2:6 i IOGJA 2:7) što je izuzetan rezultat ove generacije. Za U10A su nastupili: Poljaković Filip, Brestovac Relja, Benčić Mihajlo, Milanko Danilo, Milodanović Filip, Kujundžić Nikola, Popov Novak, Ponjavić Andrija, Budinčević Petar i Anđelković Luka. Trener: Brestovac Uroš.

U Segedinu, na turniru U10 "C" kategorije je nastupila još jedna selekcija HK Spartak, koja je takođe ostvarila polovičan uspeh (2 pobede - 2 poraza), gde je šansu da igraju za stariju selekciju dobilo i 2-3 igrača iz ekipe U8. ZZa ovu ekipu su igrali: Krstin Ognjen, Bjelan Mitja, Iveljić Matija, Lukić Dunja, Marko Filip, Rajković Marjan, Tikvicki Martina, Kovač Nina i Blažić Teodor. Vođa ekipe: Kovač Norbert.

Selekcija U12 je nastupila na utakmici u Budimpešti, u derbiju kola sa domaćinom UTE, a u sklopu prvenstva Mađarske "B", gde HK Spartak nastupa u fuziji sa HC Kiškoroš. Posle jedne izuzetno tvrde i dinamične utakmice pobedu je odneo gostujući kombinovani sastav rezultatom 2:0 (1:0 0:0 1:0), a oba gola za Spartak/Kiskoros su postigli igrači iz Subotice. Za U12 su nastupili: Gladić Petra, Kukaras Luka, Popov Jovana, Rac Sabo Hanna, Bem Karlo, Penava Ognjen i Temunović Vanja. Trener: Joe Fabec.

Selekcija U14 je nastavila sa utakmicma play off-a u "C" prvenstvu Mađarske, gde takođe nastupamo u fuziji sa partnerima iz Kiškoroša, i u jednom izuzetno neizvesnom i tvrdom meču su uspeli da izbore izuzetno važnu pobedu nad ekipom Hatvan Gigasek rezultatom 3:2 (1:0 1:1 1:1) čime su napravili još jedan korak bliže osvajanju titule prvaka Mađarske u ovom rangu takmičenja. Za U14 su nastupili: Đukanović Luka, Penava Veljko, Feher Čongor, Šandor David, Vučić Aleksa, Rajković Martin, Stantić Sara, Benčić Anastasija, Kuntić David i Vučinić Vasilije. Trener: Jaramazović Zoran.

Ekipa seniora HK Spartak je prethodnog vikenda gostovala u Sarajevu/BIH gde je u sklopu BIHL takmičenja odigrala dve utakmice sa reprezentacijom BIH i na kojima su zabeležili dva poraza (3:6 i 4:6). Posle dve pobede koje su u sklopu istog takmičenja u decembru ostvarili nad ovom ekipom kada se igralo u Subotici. Domaći sastav je u Sarajevu bio u boljem izdanju i zasluženo odneo 2 pobede. Za seniore Spartaka su nastupili: Velašević Miloš, Dulić Uglješa, Lošonci Adam, Kojić Miloš, Nešić Mate, Tancoš Tamaš, Katančić Erik, Kolarić Aleksandar, Pavlović Filip, Pile Jacob, Gallagher Daniel, Perušić Ivan, Peter Alen, Mileusnić Petar, Gergelj Danijel, Dakić Srđan i Cindel Norbert. Vođa ekipe: Bošnjak Zlatko.

Custom Search