Konjički sport: Imre Fazekaš i Piera del Bar do 22. pobede

Uto, 19.02.2019 - 09:30 -- darko.kovacevic

Četvrti trkački dan na hipodromu u Budimpešti 16. februara doneo je takmičarima iz Srbije povod za novo slavlje.

Trka dana pod nazivom "Sennyey Geza emlekverseny" sa nagradnim fondom od 4700 EUR pripala je grlu Piera del Bar i vozaču Imreu Fazekašu. Iako im kladionica nije davala šansu da se plasiraju na prve četiri pozicije do pobede su došli u maniru "sigurno" sa vremenskim rezultatom 1:15,7 na distanci od 1800m, autostart. Piera del Bar je vlasništvo Zoltana Ožvara iz Tornjoša koju takmičari iz Srbije pamte kao pobednicu osam trka od kojih su najznačanije XII izdanje "Petrovdanske" trke u Srbobranu 2016. godine, memorijalnih trka "Jo Jožef" i "Bognar Nandor stariji" u Adi 2016. godine, memorijalne trke porodice "Preradović" u Somboru 2017. godine a nište manje značajne nisu ni pobede u kvalifikacionim trkama u okviru "Subotičke Milje" i "Dužijance" 2016. godine i "Petrovdanske" trke 2017. godine. Grlo je odgojeno u Italiji gde je zabeležila dvanaest pobeda u pet sezona takmičenja a nakon dolaska u Srbiju u tri sezone zabeležila je novih osam pobeda i naknadno dve pobede u Mađarskoj. Ukupni skor je 22. pobede u karijeri dugoj devet godina. Kao pobednik ove trke 2016. godine upisao se i vozač Dejan Katanić iz Subotice sa grlom Credits by Myself kada su ostvarili vremenski rezultat 1:16,3.

Do druge uzastopne pobede došli su članovi porodice Tasić iz Niša. U trci namenoj za vozače amatere Andrea Fazekaš je dovezla grlo Uncia do pobede zabeleživši vremenski rezultat 1:17,9 na distanci od 1900m, autostart. Prethodni trijumf postigli su sa vozačem Branislavom Mukićem sa Palića. Zanimljivo je da su obe pobede našim vlasnicima omogućili članovi porodice Fazekaš, otac i ćerka.

Vozač Andor Anđal iz Čantavira je u šestoj trci dana uspeo da zabeleži plasman na treće mesto sa grlom Uzsok (trener Goran Zolnaji) i zabeleži vremenski rezultat 1:19,1 na distanci od 1900m, autostart. Za stotinku je bio slabiji Goran Zolnaji kao vozač grla Unique Noble i plasirao se na četvrto mesto.

Plasman na četvrto mesto zabeležio je vozač Laslo Sokola iz Tornjoša sa grlom Zsatar Csiga i ostvario vremenski rezultat 1:23,4 na distanci od 1980m, start iz okreta.

Grlo Rubino TIM, odgoj Milana Tišme iz Novog Sada i potomak nemačke kobile Pamira koja je nastupala u Srbiji pre dvadeset godina, je u poslednjoj trci dana došao do plasmana na četvrto mesto sa vremenskim rezultatom 1:17,9 na distanci od 1800m, autostart.

Tekst: Danica Kolar
Foto: Peter Reka

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search