Rukometaši Spartaka ubedljivo porazili favorizovani Novi Pazar

Ned, 24.02.2019 - 13:52 -- dejan.vukovic

Spartak Vojput - Novi Pazar 34:25 (17:12)

Hala sportova u Subotici, Gledalaca oko 800. Sudije: Jevtić Miloš i Jevtić Đorđe. Sedmerci: Spartak 3/3, Kikinda 1/1. Isključenja Spartak 6 min, Novi Pazar 10 min.

Spartak: Raković Goran, Rosić Nikola 2, Peić T. Željko, Kolundžić Uroš 1, Šukić Željko 8, Bozoljac Dušan, Potpara Milan 3, Spremo Strahinja, Kojadinović Uroš 2, Karan Dejan 4, Petrović Ilija 6, Petrović Strahinja 1, Leovac Filip 2, Stefanović Nikola 4, Arđelan Stefan 1, Vladimir Abadžić.

Novi Pazar: Gemaljević Janko, Žujoviž Petar 4, Sefović Aners, Miralemović Admir, Ćosović Irfan, Mekić Almin 1, Međedović Sead, Rakić Zlatko, Kaltak Armin 8, Mujčinović Haris, Slavuljica Savo 3, Šaponjić Stefan 6, Milošević Aleksa 1, Maksić Aleksa 2.

Rukometaši Spartaka ostvarili su važnu pobedu u 17. kolu Super rukometne lige pred svojim navijačima protiv favorizovane ekipe Novog Pazara. Subotičani su pružilii puno bolju igru u odnosu na prošlonedeljno izdanje protiv Kikinde.

Domaći su kontrolisali utakmicu od samog početka, igrali su izuzetno nadahnuto u napadu i već u 6. minutu imali prednost od 4:0. Nekadašnji igrač Spartaka a sada u dresu Novog Pazara prekinuo je niz subotičana na 4:1, da bi golovima mladog Stefanovića i Ilije Petrovića domaći stigli do vodstva od 6:1 u 9. minutu. Prednost od pet golova Spartak je lako održavao do isteka prvog plouvremena koje je završeno sa 17:12.

Nastavak susreta nije doneo promenu na terenu. Nadahnuti Željko Šukić lako je pronalazio rupu u odbrani gostiju svojimpetim golom na utakmici doneo je prednost Spartaku od sedam golova, 20:13 u 34. minutu. Novi Pazar je u naredna tri minuta smanjio na pet golova zaostatka da bi Šukić i golman Arđelan sa svog gola ponovo meč uneli u mirniji tok za domaćina, 22:15. U posednjih deset minuta nakon gola Potpare sa sedam metara ušlo se sa osam golova prednosti za Spartak, 28:20. Trener Slaviša Laković tada je pružio šansu svim mlađim igračima koji su to i opravdali. Rosić je postigao dva gola, Spremo se kvalitetno nosio sa rivalom na crti, postiago i jedan gol koji je na njegovu žalost poništen zbog prestupa. Dobru igru prikazao je i mladi Kolundžić koji je postigao gol i odigrao lepu akciju koju je realizovao Šukić iz cepelina za 32:23, tri minuta pre kraja. Konačan rezultat od 34:25 postavio je Rosić u poslednjem minutu.   

Domaći rukometaši su tokom celog meča bili sigurni i koncentrisani. Velika želja za pobedom rezultovala je odličnom igrom i na kraju uverljivom pobedom protiv ekipe Novog Pazara koja je najprijatnije iznenađenje prvenstva. U poluvremenu subotičkoj publici su se predstavili mladi subotički rukometaši, budućnost ovog grada. Za najboljeg igrača susreta proglašen je Željko Šukić koji je postigao osam golova.

Ličnosti: 
Custom Search