Aktivnosti hokej kluba Spartak tokom proteklog vikenda

Pon, 25.02.2019 - 22:15 -- dejan.vukovic

Prethodna nedelja je bila ispunjena aktivnostima za hokejaše Spartaka, koji su nastupili na utakmicama državnog prvenstva, kao i na završnom turniru regionalne juniorske hokejaške lige.

U utorak 19.02. u Subotici je gostovala HK Crvena Zvezda sa svojim selekcijama U12 i U15 u sklopu prvenstva Srbije za navedene kategorije. Mlađa selekcija Spartaka je uspela da izbori zasluženu pobedu 4:2 (1:1 1:0 2:1) posle jedne veoma kvalitetne utakmice tokom celog toka meča, čime je ostala u trci za titulu prvaka na kraju sezone. Starija generacija U15 je doživela poraz rezultatom 7:0 (3:0 2:0 2:0) protiv realno boljeg protivnika. 

Iste selekicje, U12 i U15 su u subotu i nedelju 22/23.02.2019., učestvovale na četvrtom, završnom turniru Juniorske Hokejaške Lige (JHL - Junior Hockey League) koji je održan u Delnicama (Hrvatska) na kojem su učestvovali klubovi HK Vojvodina/Novi Sad, HK Siscia/Sisak i HK Vukovi/Sarajevo. Mlađa uzrasna kategorija je i na ovom turniru zabeležila maksimalan učinak od 3 pobede (Vukovi 7:0, Vojvodina 4:0 i Siscia 8:1) čime su zasluženo osvojili 1. mesto u ukupnom poretku sa svih 12 pobeda u isto toliko utakmica, i odbranili naslov prvaka JHL od prošle sezone. Starija selekcija U15 je zabeležila jednu pobedu (Vojvodina 4:0) i dva poraza (Vukovi 0:7 i Siscia 1:6), čime su u ukupnom poretku zauzeli realno i objektivno treće mesto na kraju sezone. Proglašene su i pojedinačne nagrade među kojima su se našli i hokejaši Spartaka: Vereš Sintia (najbolji ženski golman), Gladić Petra (najperspektivnija hokejašica U12), Kuntić David (najbolji strelac JHL U12), Rajković Martin (MVP ekipe HK Spartak U12), Penava Veljko (najbolji golman JHL U15), Feher Čongor (MVP ekipe HK Spartak U15), Nadaški Dragana (najverniji navijač HK Spartak).

Za ove dve selekcije su na ovim takmičenjima nastupili: Feind Peter, Vučinić Vasilije, Kukaras Luka, Kuntić David, Janković Ognjen, Rac Sabo Hanna, Gladić Petra, Penava Ognjen, Temunović Vanja, Bem Karlo, Gubičak Leon, Ponjavić Iva, Rajković Martin, Poljaković Lana, Lulić Marko, Popov Jovana, Marton Leon, Benčić Mihajlo, Brestovac Relja, Kujundžić Nikola, Milodanović Filip, Penava Veljko, Đukanović Luka, Vereš Sintia, Vučić Aleksa, Sekulić Elena, Feher Balint, Feher Čongor, Šandor David, Vinčić Smiljana, Ilić Dana, Stantić Sara, Benčić Anastasija, Milodanović Ana, Horvat Adam, Stantić Dario i Rac Sabo Lilla. Treneri: Brestovac Uroš i Pile Jacob.

Selekcija U10 je u četvrtak 21. februara igrala na Erste bank turniru u Beogradu u sklopu prvenstva Srbije, na kojem je zabeležila skor od 4 pobede (NS Stars 2:0, Crvena Zvezda 5:0, Red Team 9:0 i Vojvodina 8:0) i 1 poraz (Marbo 0:1), ostao je samo još jedan ovosezonski turnir u ovom takmičenju. Kao "specijalni gost" ove ekipe bio je subotičanin Zwick Andrej koji trenutno igra za seniore HK Crvena Zvezda u slovenačkom IHL prvenstvu i jedan je od članova seniorske reprezentacije, svojim savetima i boravkom sa ekipom se potrudio da pruži podršku mladim ledenim oklopnicima iz svog rodnog grada.

Za HK Spartak U10 su nastupili: Poljaković Filip, Kujundžić Nikola, Milodanović Filip, Benčić Mihajlo, Brestovac Relja, Popov Novak, Mandić Antonija, Gubičak Leon, Milanko Danilo, Ponjavić Andrija, Iveljić Matija, Anđelković Luka i Budinčević Petar. Trener: Brestovac Uroš.

Selekcija U8 je u nedelju 24. februara nastupila na turniru "C" kategorije u Kiškorošu (Mađarska) na koje je u 4 utakmice uspela da zabeleži skor od 3 pobede i 1 poraza, čime su osvojili drugo mesto. Za U8 HK Spartak su nastupili: Blažić Teodor, Kovač Nina, Mandić Petar, Mandić Marta, Simić Ljubinka, Šabić Iva, Lakićević Vidak, Maravić Stefan, Nađ Strahinja, Kostić Vuk i Tikvicki David. Treneri: Kolarić Aleksandar i Gallagher Daniel.

 

Custom Search