Novi semafor na Gradskom stadionu

Pet, 01.03.2019 - 16:54 -- dejan.vukovic

Prvu utakmicu pred svojim navijačima u tekućoj godini subotički sportisti na Gradskom stadionu dočekaće sa novim semaforom. Kako je to i bilo najavljeno novi moderan semafor montiran je na mestu nekadašnjeg koji će biti prebačen pored terena sa veštačkom travom gde svoje utakmice igraju omladinci.  

U pratnji Tamare Dimitrioski, direktorice JKP „Stadion“ i Dejana Vukovića, generalnog sekretara Sportskog saveza Grada Subotice, novi semafor predstavio je Nemanja Simović, član Gradskog veća Subotice zadužen za sport i omladinu. – Radove na postavljanju novog semafora počeli smo pre petnaestak dana, vreme nas je poslužilo, pa je kompletam posao završen za manje od dve nedelje. Hvala ljudima iz JKP „Stadion“; direktorici Tamari Dimitrioski, upravniku Stadiona Branislavu Kaporu, svim zaposlenima u ovom JKP-u, na dobrom radu. Sam semafor je donacija Fudbalskog saveza Srbije, a obaveza nas u Subotici bila je da uradimo sve pripremne radove. To je podrazumevalo postavljanje potkonstrukcije, konstrukcije, dovođenje novog strujnog kabla. Obećali smo da će posao biti gotov do prve prolećne utakmice Fudbalskog kluba Spartak Ždrepčeva krv u Subotici. Evo, prilika je da ljubitelji u fudbala dođu u subotu na utakmicu, da uživaju u, nadamo se, dobrom fudbalu, ali i da vide kako funkcioniše novi semafor.

Postavljanje novog semafora samo je najava ozbiljnijih radova na Gradskom stadionu koji bi uskoroo trebao da započnu - Ovo je samo jedan u nizu radove koje sprovodimo na Gradskom stadionu. Iza nas su poslovi na reflektorima, atletskoj stazi, travi, drenažnom sistemu, sada i na semaforu. U toku godine sledi sanacija tribina, ali i radovi na novim sadržajima za ishranu i smeštaj sportista, kao i na svemu onome što nedostaje da ispunjavamo standradne igranja evropskih utakmica. U narednih 45 dana trebalo bi da bude gotov kompletan projekat, a onda će biti prilike da svoj komentar na javnoj raspravi daju i korisnici Stadiona, ali i građani, sve u cilju da projekat bude što bolji. Projekcija projektanata je da će za posao na tribinama biti potrebno oko osam meseci rada. Ako krenemo na vreme, radovi bi mogli biti gotovi do kraja ove, ili na proleće naredne godine. 

Custom Search