Bačka pobedom započela drugi deo sezone

Sub, 09.03.2019 - 23:36 -- dejan.vukovic

Bačka 1901 – Vršac 1:0 (0:0)

Subotica, stadion FK Bačka 1901, gledalaca: oko 200. Sudija: Saša Ranisavljević, pomoćnici: Nemanja Batalo, Stefan Vučić. Strelac: Masalušić u 65. minutu za Bačku 1901.

Bačka 1901: Dokić, Jović, Jokić, Orčić, Simić, Tumbas, Lukić, Dobresko, Masalušić, Milić, Glišović. Rezerve: Studen, Đurović, Nenadović, Matijević, Spremo, Rajkovača, Bjelobrk.

Vršac: Đulčić, Velimirov, Stanković, Stojanović, Božić, Blagojević. Stankov, Lazevski, Marković, Balan, Tošić. Rezerve: Stjepanović, Blagojević, Beljin, Vujević, Belić, Maričić, Čukić.

Fudbaleri Bačke pobedom su počeli drugi deo sezone u Srpskoj ligi, grupa „Vojvodina“. Sa 1:0 savladali su ekipu Vršca, mada ostaje utisak da je pobeda crveno-belih mogla biti i ubedljivija.

Publici se predstavio izuzetno mlad tim Bačke, počelo je čak devet „bonus“ igrača, a i u takvom odnosu snaga Subotičani su bili sigurniji rival. U igri, mahom između dva šesnaesterca, Bačka je stvorila jednu odličnu priliku, ali bez realizacije. U drugom delu meča do izražaja je došla poletnost mladih igrača koji su nizali akcije ka golu Vršca, a jedini pogodak viđen je u 65. minutu. Kada nisu mogli da dođu do pogotka iz izrađene akcije, fudbaleri Bačke to čine iz prekida. Slobodan udarac odlično je izveo kapiten Dejan Tumbas, loptu zaustavlja okvir gola, ali se ona odbija do Nikole Masalušića koji donosi radost svojoj ekipi.

Mogla je Bačka da duplira prednost, nije, a u poslednjih nekoliko minuta usledio je pritisak Vrščana, ali bez mnogo opasnosti po zadnju liniju Subotičana. Sa nova tri boda Bačka 1901 je napravila korak gore na tabeli, crveno-beli su sada na jedanaestoj poziciji sa 19 bodova, a u narednom, 19. kolu, Bačka je slobodna.

Tagovi: 
Custom Search