Vaterpolisti Spartak Prozivke obezbedili plasman u Prvu A ligu

Sre, 20.03.2019 - 23:46 -- dejan.vukovic

Vaterpolisti Spartak Prozivke plasirali su se direktno u Prvu A ligu, pošto su u grupi za plasman od 1. do 5. mesta zauzeli prvu poziciju, dok je drugi, sa istim brojem bodova i lošijim skorom u međusobnom duelu, Novi Beograd 11. april, koji će igrati u plej-autu sa sedmoplasiranim timom iz Prve A lige Srbije, odnosno Dunavom.

Spartak Prozivka – Singidunum 14:8 (3:1, 3:2, 3:2, 5:3)

Spartak Prozivka: Perez, Čabrilo 8, Konatar 1, Ivković, Varkulja, Kajtaz, Tonković, Varkulja 1, Kokai, Lazendić 2, M.Stojanović, J.Stojanović, Krmpotić, Grabež 3. Trener: Andrić.

Singidunum: Uzelac, Vranjković 1, Dimić , Radojičić, Nikolić 4, Radovanović, Stamatov 1, Brković 1, Radovanović, Kalezić, Đurđević, Janičević, Stevančević, Mojić 1. Trener: Radalj.

Subotičani su pred svojom publikom u poslednjem kolu pobedili Singidunum sa sigurnih 14:8, pa je usledilo slavlje zbog velikog uspeha. Briljirao je Danilo Čabrilo, strelac osam golova uz Grabeža koji je postigao tri gola, dok je za Singidunum Nikolić postigao četiri.

Spartak Prozivka ima mladu ekipu koja je sastavljena od igrača koji su pre tri godin eobezbedili plasman u prvu B ligu. Pojačani sa par vrhunskih igrača iz vaterpolo kluba Borac iz Banjaluke uspeli su da ostvare izuzetan rezultat i vrate subotički vaterpolo u Prvu A ligu.  

Trener, Nemanja Andrić, vidno je bio zadovoljnan nakon uspeha svoje ekipe: - Izuzetno mi je drago što smo vratili Suboticu u Prvu A ligu. Do poslednjeg kola je bilo tenzija i žara, ali je to doprinelo fenomenalnom osećaju. Mogli smo i ranije da obezbedimo plasman, ali smo protiv Novog Beograda poraženi kod kuće. Ipak u gostima smo ih dobili sa osam golova razlike, a kući pretrpeli minimalan poraz. što nije ugrozilo međusobni skor koji je i odlučio o prvoplasiranoj ekipi. Presrećan sam, a ekipi Singidunuma se zahvaljujem na fer i korektnoj utakmici. 

Custom Search