Poraz odbojkašica posle pet setova

Sub, 23.03.2019 - 16:56 -- dejan.vukovic

Spartak – Jedinstvo 2:3 (25:18, 13:25, 13:25, 25:23, 13:15)

Hala sportova u Subotici. Gledalaca: oko 250. Sudije: Cvetković Vladimir i Zotović Svetlana. 

Spartak: Pacheco 1, Trnić 31, Marić 6, Ilić (libero), Batinić 6, Drčić, Mađarević, Rajlić 9, Momković 2, Živanović 13.

Jedinstvo: Vujnović 14, Kockarević, Lekić 5, Radišić, Koprivica 25, Glušac 1, Antanasijević 7, Četnik, Mirosavljević 14, Pavlašević (libero), Đokić 3.  

Odbojkašice Spartaka poražene su posle dramatične utakmice u pet dugih setova od lidera na tabeli, ekipe Jedinstva. Subotičanke su odigrale odličan prvi set i nakon toga dozvolile protivnicama da lako preokrenu rezultat. U četvrtom setu su ponovo pokazale svoj talenat tako da je meč rešen u taj breku koji je pripao gošćama sa 15:13. 

Odličnom igrom u odbrani i dobrim blokom Spartak je poveo sa 6:1 u prvom setu. Serijom blokova subotičani, Rajlićeva snažnim smečom realizuje kontru za 12:7. Trgla se ekipa Jedinstva prišla na 11:12 dobrim servisima Mirosavljevićeve a ubrzo i poravnala rezultat na 13:13. Spartak je ponovo uspešnim blokom preuzeo vodstvo za 16:13. As servsom Živanovićeve a potom i Marićeve subotičanke osvajaju prvi set sa 25:18.    

U naredna dva seta usledio je odgovor Jedinstva. Uzvratile su odličnim servisima i već na početku seta stigle do velike prednosti od 14:8. Pokušao je Aksentijević tajm autom da uzdrma svoje devojke, međutim Jedinstvo je nastavilo u istom ritmu i sa 25:13 dolaze do poravnanja rezultata. Početak trećeg seta najavio je bolju igru subotičanki koje su povele sa 4:1, nažalost domaće publike bilo je to samo kratkog daha jer su gošće iz Pazove vrlo brzo preokrenule rezultat. Odličnim servisima stekle su prednost od 13:7, da bi nakon dva as servisa Antanasijevićeve stekle dvocifrenu prednost, 18:8. Odbojkašice Jedinstva su iskusno set privele kraju za rezultatski preokret od 2:1.  

Četvrti set doneo je puno uzbuđenja i rezultatske neizvesnoti. Poveo je Spartak dobrim blokom Marićeve da bi gošće preokrenule nakon as servisa Koprivice. Trnićeva blokom donosi novo poravnanje da bi ekipe na obavezan odmor otišle sa minimalnom prednošću domaćih odbojkašica. Jedinstvo preokreće preko Koprivice na 17:15, usledio je odgovor Rajlićeve za novo poravnanje. Spartak je u sam finiš seta ušao sa dva poena viška što je nadoknadila raspoložena Koprivica za 23:23. Set je ipak pripao subotičankama koje su se u ovom setu vratile u ritam od početka susreta.   

Pobednika je odlučio taj brek koji je počeo vodstvom Jedinstva od  6:4. Spartak to ubrzo poravnava a nakon uspešnih poena Trnićeve i Rajlićeve dolaze do vodstva od 9:7. Nakon kratkog predaha koji je zatražio trener Caković, trener Jedinstva, njegova ekipa poravnava na 9:9. Uspešnim blokom gošće dolaze do 11:9. Jedinstvo dolazi do dve meč lopte, a Koprivica koristi drugu za konačan trijumf. 

Tagovi: 
Custom Search