VII Međunarodni konkurs Bogatstvo različitosti

Pet, 05.04.2019 - 22:53 -- branka.milojevic

Osnovna škola „Matija Gubec“ sedmu godinu zaredom organizovala je Međunarodni likovno-literarno-novinarski konkurs „Bogatstvo različitosti“. Konkurs ima za cilj da podstakne učenike osnovnoškolskoga uzrasta na razmišljanje o vrednostima različitosti u društvu i važnosti tolerancije.

Ove godine svojim radovima su odgovorili na temu: „Želim ti biti prijatelj“. Na adresu škole pristiglo je preko 400 radova,računajući sve tri kategorije konkursa, a učestvovali su učenici iz Srbije i Hrvatske.

Vrhunac ovog konkursa je trodnevno druženje koje se održalo od 4. do 6. aprila, tokom kojeg su se učesnici kroz osmišljene aktivnosti bolje upoznali i sprijateljili. Učestvovali su u kreativnim radionicama: „Poštujemo različitosti“, „Glagoljica- potraga za skrivenim blagom“, “Roljanje”,kao i u radionicama “Kviz opšte kulture i karaoke”, “Slamarka radionica”,

“Mjesečina 9” i radionica "Učimo divanit bunjevački". Centralni događajove ove već tradicionalne manifestacije održan je 5.4.2019 godine u sportskoj dvorani škole domaćina OŠ “ Matija Gubec”, na kojem su dodeljene nagrade i diplome autorima najuspelijih radova i njihovim mentorima. Specijalni gosti na dodeli nagrada bila su deca iz “Kolevke” koja su dobila poseban aplauz. Nakon zvaničnog programa,na školskom terenu za košarku priređeno je veliko iznenađenje za sve prisutne. Bajkeri iz Osijeka su na svojim motorima, preobučeni u kostime velikih zečeva, ušli među oduševljenu decu i podelili im slatkiše. Osmesi na njihovim licima govorili su više od hiljadu reči.

Poslednjeg dana druženja, gosti su uživali u vožnji zaprežnim kolima po Tavankutu, posetivši jedan lokalni voćnjak i Čikerijsku šumu.

Tavankut je ove godine bio trodnevni dom učenicima iz Hrvatske (Primošten, Vrbovec, Donja Pušća i Samobor) i Srbije (Kragujevac, Kraljevo, Gakovo, Subotica, Bačko Dušanovo), koji suobećali na rastanku da će se vratiti i sledeće godine na 8. Međunarodni konkurs „Bogatstvo različitosti“.

Custom Search