Konjički sport: Četiri pobede na Kincsem parku

Čet, 11.04.2019 - 11:46 -- darko.kovacevic
Uran Lady  (foto: Peter Reka)

Proteklog vikenda na hipodromu Kincsem Park takmičari iz Srbije postigli su odlične rezultate. Program je činilo osam kasačkih trka a naši takmičari postigli su čak četiri pobede.

Trka dana pripala je grlu Uran Lady koja se nalazi u vlasništvu štale "Hico" a do pobede je došla sa svojim vozačem i trenerom Veljkom Mažićem. Opravdala je ulogu favorita i u svom prvom startu ove godine došla je do lake pobede sa vremenskim rezultatom 1:16,7 na distanci od 1900m, autostart.

Prognoza trke "Nyeretlenek versenye" se takođe pokazala kao tačna. Do pobede je došlo grlo Cassidy Byd u suvlasništvu porodica Lazić i Tišma sa trenerom Goranom Zolnajiem i vozačem Dejanom Katanićem. Pobedničko vreme je iznosilo 1:19,3 na distanci od 1800m, autostart. Drugo mesto zauzelo je grlo Zolta sa vozačem i trenerom Mažićem koja je postigla svoj najbolji vremenski rezultat 1:19,8.

Treću pobedu zabeležilo je grlo Kelvin A.T. odgojeno u Srbiji od strane kompanije Animal Trade iz Zmajeva. Do svoje druge uzastopne pobede došao je sa vozačem Lakatošem i vremenskim rezultatom 1:20,0 na distanci od 2400m, autostart.

Dramatična završnica u poslednjoj trci dana donela je pobedu grlu Virna Lisi, koja se nalazi u suvlasništvu porodice Zagorac i Dimitrijević iz Subotice a nalazi se u treningu kod Zoltana Ožvara iz Tornjoša. Do pobede ju je dovezao Andor Anđal iz Čantavira zabeleživši vremenski rezultat  1:19,1 na distanci od 1800m, autostart. Plasman na peto mesto u istoj trci pripalo je još jednom grlu iz štale "Hico", Hercules Flevo, kao i treneru i vozaču Mažiću. Ostvarili su vremenski rezultat 1:19,8.

Vozač Andor Anđal i trener Zoltan Ozvar imali su još jednu napetu završnicu trke kada su došli do plasmana na drugo mesto sa grlom Ultimate Sun. Ostvarili su identični vremenski rezultat kao pobednik, 1:20,4 na distanci od 1960m, start iz okreta.

Trener Goran Zolnaji iz Subotice zabeležio je dodatno i tri plasmana. Najbolje se pozicionirala Andrea Fazekas koja je sa grlom Vakarcs RG zabeležila plasman na drugo mesto i vremenski rezultat 1:19,3 na distanci od 1900m, autostart. U toj trci učešće je uzelo i grlo Ottey Boss, odgoj štale "Hico", koje se plasirao na četvrto mesto sa zaostatkom od  tri stotinke. Nešto slabiji plasman ostvario je vozač Boris Kečenović koji se sa grlom Queen of Korea BD plasirao na treće mesto zabeleživši vremenski rezultat 1:23,7 na distanci od 2500m, autostart. Najmanje sreće imao je sam Zolnaji koji se sa grlom Unique Noble plasirao na peto mesto i na distanci od 1800m, autostart, postigao vremenski rezultat 1:20,1.

(tekst: Danica Kolar, foto: Peter Reka)

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search