Izuzetni rezultati mladih jedriličara JK Palić

Čet, 18.04.2019 - 09:42 -- nikola.tumbas

Prošlog vikenda, dana 13 i 14. aprila je održana tradicionalna 17. po redu Uskršnja regata za klasu OPTIMIST u Novom sadu, u organizaciji Jedriličarskog Kluba Vojvodina. 

Tokom regate je održano četiri trka, a učesnici Jedriličarskog Kluba Palić su ostvarili izuzetne rezultate, i to:

Aleksa Sretenović     - 1 mesto u ukupnom plasmanu

Nenad Zakić              - 2 mesto u ukupnom plasmanu

Luka sretenović         - 4 mesto u ukupnom plasmanu

Sven Skenderović     - 6 mesto u ukupnom plasmanu.

 

Dok u kategoriji do 12 godina osvojili su:

 

Nenad Zakić               - 1 mesto

Luka Sretenović         - 2 mesto

Sven Skenderović      - 3 mesto

 

Trener mlade ekipe JK Palić je Zakić Dejan.

 

Najava događaja Jedriličarskog Kluba Palić za predstojeći period:

 

  1. Dana 20 i 21. aprila, na Paliću će se odžati tradicionalni FINN Match race Cup – memorijal Skala Vesna. U pitanju je regata za klasu FINN, a koja se organizuje prema međunarodnim pravililma „Mach race“-a. Sponzori regate su „Skala Garden“ Subotica i „Apartmani PIA“ Subotica.

 

  1. U periodu od 26 do 28 aprila, u organizaciji Jedriličarskog Kluba „Palić“ će se održati prva regata, koja se boduje u nizu regata za Državno prvenstvo Srbije. Regata je otvorenog tipa, te se očekuju takmičari i iz inostranstva. Na ovoj regati će učestvovati oko 80 takmičarta, a regata se organizuje za sve klase koje se voze u sklopu Državnog Prvenstva Srbije (Optimist, FINN, laser 4,7, Laser Radial, Laser Standard).

 

  1.  U periodu od 3 do 5. maja, takođe na Paliću će se održati 13. Otvoreni kup Jugoistočne Evrope za klasu optimist (SEEOOC - South East Europe Open Optimist Cup), koja je najveća jedriličarska regata u Srbiji za decu do 15.godina, a koja je tokom prethodnih 12 godina okupila najmlađe jedriličare sa tri kontinenta: iz Evrope, Azije i Afrike.

 

Navedena Regata je svake godine uvrštena u kalendar Međunarodne Asocijacije za klasu Optimist i u kalendar Međunarodne Jedriličarske Asocijacije. Ozbiljnost ovog takmičenja dokazana je i činjenicom da su mnogi od tih takmičara postali osvajači  evropskih i svetskih priznanja u jedrenju, a suđenje je povereno međunarodnom sudijskom odboru među kojima je bilo i onih koji su sudili na olimpijskim igrama.

 

Glavni finansijeri SEEOOC regate su Ministarstvo sporta i omladine i Pokrajinski sekratrijat za sport i omladinu, a suorganizatori regate su Jedriličarski Savez Srbije i Jedriličarski Savez Vojvodine.

 

info: Andrea Kikić

Ličnosti: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search