Tri nagrade za Dečje pozorište Subotica

Pon, 22.04.2019 - 08:20 -- darko.kovacevic

Dečje pozorište Subotica je na 69. Festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine osvojilo 3 vredne nagrade sa predstavom "Izvini, mama" reditelja Todora Valova. 

Peti put za redom, na ovom Festivalu, Dečje pozorište osvojilo je nagradu za najbolju predstavu za decu u celini. Natalija Vočeva dobila je nagradu za najbolju kreaciju lutaka, dok je nagrada za najboljeg mladog glumca, koju dodeljuje Savez dramskih umetnika Vojvodine, pripala Viktoriji Palfi za ulogu Vasje u predstavi "Izvini, mama".

----------------------------------------------------------------------------------------------

Saopštenje žirija:

Žiri 69. Festivala profesionalnih pozorišta Vojvodine u sastavu: rediteljka i književnica Vida Ognjenović (predsednica, Beograd), scenograf i kostimograf Miodrag Tabački (Beograd) i glumac i profesor AUNS Predrag Momčilović (Novi Sad), od 12. do 17. aprila 2019. godine video je 10 predstava u izvođenju sedam pozorišta. Na završnoj sednici, održanoj 17. aprila, doneo je sledeće

ODLUKE:

Da se nagrada za najbolju predstavu za decu u celini dodeli predstavi Izvini mama, po bajci Neću da se izvinim Sofije Prokofjeve, dramatizacija i režija Todor Valov, Dečje pozorište Subotica.

Odluka je donesena jednoglasno.

Da se nagrada ''Tihomir Mačković'' za najbolju kreaciju lutaka dodeli Nataliji Vočevoj za kreaciju lutaka u predstavi Izvini mama, po bajci Neću da se izvinim Sofije Prokofjeve, dramatizacija i režija Todor Valov, Dečje pozorište Subotica.

Odluka je donesena jednoglasno.

Da se nagrada mladom glumcu, koju dodeljuje Savez dramskih umetnika Vojvodine, na osnovu jednoglasne odluke žirija dodeli Viktoriji Palfi za ulogu dečaka Vasje u predstavi Izvini mama, po bajci Neću da se izvinim Sofije Prokofjeve, dramatizacija i režija Todor Valov, Dečje pozorište Subotica.

Odluka je donesena jednoglasno.

 

Ličnosti: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search