Konjički sport: Veljko Mažić u tri starta zabeležio dve pobede

Sre, 24.04.2019 - 09:18 -- darko.kovacevic

Sezona takmičenja u kasačkim trkama otvorena je pre deset dana nadmetanjima u Beogradu i Subotici. Pošto je sledeći susret zakazan za 2.maj u Požarevcu takmičari su se odlučili da  u međuvremenu učestvuju u Budimpešti 20. aprila. 

Najdominantniji je bio Veljko Mažić, trener i vozač štale "Hico". 

Prvu pobedu zabeležio je sa grlom Zolta, i opravdao ulogu favorita trke, ostvarivši vremenski rezultat 1:20,1 na distanci od 1900m, autostart. 
Kobila Zitti Tutti sa Mažićem zabeležila je prvu pobedu ove sezone a ukupno četvrtu u četiri trke. Takođe je nosila je ulogu favorita trke i ispunila to očekivanje. Do pobede je došla sa novim najboljim vremenskim rezultatom 1:18,6 na distanci od 1800m, autostart. 

Trka dana pod nazivom "Soldo dij" nije pripala borbenoj Uran Lady i Veljku Mažiću jer ih je u završnici trke iznenadio Ubu Kiraly kojem kladionica, na osnovu programa trka, nije davala šansu da se plasira ni na prva tri mesta. Ostvareni vremenski rezultat Uran Lady bio je 1:16,4 na distanci od 1900m, autostart, odnosno samo jednu stotinku slabije od pobednika. Plasman na četvrto mesto u istoj trci zabeležio je vozač i trener Goran Zolanji sa grlom Urania RG. Zaostatak za pobednikom iznosio je šest stotinki.

U poslednjoj trci dana Goran Zolnaji je uzeo učešće sa dva grla. Prognoze su bile na strani grla Unika Vik i vozača Zolnajia međutim do boljeg rezultata, odnosno pobede, došao je Vakarcs RG i vozač Erdei Peter. Do pobede su došli sa vremenskim rezultatom od 1:19,4 na distanci od 1900m, autostart. Zolnaji i grlo Unika Vik su takođe zabeležili identični vremenski rezultat ali su se plasirali na drugo mesto. Plasman na četvrto mesto u toj trci zabeležilo je grlo Beatriz Galindo A.T., odgoj kompanije Aninal Trade iz Zmajeva, sa zaostatkom od dve stotinke.

Kompanija Animal Trade imala je još jednog predstavnika a to je bila Inez Foxx A.T. Ona se u prvoj trci dana plasirala na drugo mesto ostvarivši vremenski rezultat 1:20,1 na distanci od 1900m, autostart. Na četvrto mesto plasirao se Zsatar Csiga sa vozačem Laslom Sokolom iz Tornjoša. Vremenski zaostatak za pobednikom iznosio je jednu sekundu. 

Drugu uzastopnu pobedu zabeležio je i Zanebono sa vozačem i trenerom Branislavom Mukićem. Grlo u vlasništvu Dragovana Jocića iz Turije ostvario je vremenski rezultat 1:17,6 na distanci od 1900m, autostart. Na treće mesto plasirao se Boris Kečenović iz Subotice sa grlom Zizitop i vremenskim zaostatkom od dve stotinke.

Odgoj Branislava Mukića, grlo Kingstone, plasirala se na peto mesto u devetoj trca dana pod nazivom "Cicero hendikep". Ostvarila je vremenski rezultat 1:20,1 na dustanci od 1900m, autostart. Nešto bolji plasman od nje zabeležio je Anđal Andor iz Čantavira sa grlom Vitalia. Grlo je u vlasništvu i treningu kod Zoltana Ožvara iz Tornjoša i zabeležila je plasman na treće mesto ali sa identičnim vremenskim rezultatom kao i Kingstone. 

Treneru Ožvaru i vlasniku Varga Tiboru iz Temerina pobedu je doneo Ultimate Force i vozač Erdei Peter. Do trijumfa su došli sa vremenskim rezultatom od 1:20,7 na distanci od 2500m, autostart.

Program takmičenja na Kincsem Parku, koji se sastojao od deset trka, okončan je sa pet pobeda i devet plasmana od strane naših takmičara.

Foto: Peter Reka (slobodna upotreba)
Tekst: Danica Kolar

Ličnosti: 
Custom Search