Bačka zabeležila novu pobedu

Sub, 11.05.2019 - 22:43 -- dejan.vukovic

Bačka 1901 – Dunav 3:1 (2:1)

Stadion kraj somborske kapije, gledalaca:150, Sudija Nebojša Zeljković. Strelci: 1:0 Jović (4.min), 2:0 Bijelović (20, min), 2:1 Mirčetić (26. min iz penala), 3:1 Lazić (82. min) 

Bačka 1901: Studen, Tumbas, Masalušić, Jović, Jokić, Dobresko (Lazić), Rajkovača (Spremo), Lukić (Manojlović), Milić, Orčić i Bijelović. Trener: Savo Pavićević.

Dunav: Vukmirović, Antić, Milićević, Javorac, Jakšić, Komazec, Lazić (Rudan), Mirčetić, Rauković, Gudžić i Matić (Cetković). Trener: Ivica Šimičić.

Bačka je nastavila sa odličnim rezultatima u prolećnom delu. Nanizali su šestu pobedu u poslednjih sedam kola uz jednu nerešenu utakmicu i predstavljaju hit prolećnog dela. Danas su na stadionu kraj Somborske kapije bili bolji od Dunava, pobedivši sa 3:1.

Odlično su subotičani otvorili utakmicu i do vodstva došli već u 4. minutu. Nakon kornera najsnalažljiviji je bio Jović, koji glavom loptu šalje u nebranjeni deo mreže gola Dunava. Mogli su gosti do izjednačenja u 14. minutu kada je Komazec izašao sam ispred Studena, ali ga je golman Bačke pročitao i uhvatio loptu. Domaćini su udvostručili vodstvo u 20. minutu, Bijelović je prihvatio loptu na polovini terena, prevario sve odbrambene igrače Dunava i rutinski savladao neiskusnog Vukmirovića za 2:0. Samo pet minuta kasnije gosti su uspeli da smanje rezultat i meč učine rezultatski uzbudljivijim. Tumbas je oborio Raukovića u kaznenom prostoru, sudija Zeljković pokazao n abelu tačku a siguran izvođač bio je Mirčetić za 2:1. Nastavila je Bačka sa terenskom inicijativom, ali se rezultat do isteka prvih 45 minuta nije menjao. 

U nastavku utakmice igra se preselila na sredinu terena. Domaći igrači su i dalje imali veći posed lopte, ali bez izrazitih prilika do finiša utakmice. Konačan rezultat postigao je Lazić u 82. minutu.

Tagovi: 
Custom Search