Rukometaši Spartaka savladali Kikindu

Sub, 11.05.2019 - 14:07 -- dejan.vukovic

Spartak - Kikinda Grindex 27:25 (16:13)

Hala sportova u Subotici, Gledalaca oko 350. Sudije: Radaković Branko i Bakmaz Nikola. Sedmerci: Spartak 3/3, Kikinda 0/2. Isključenja Spartak - , Kikinda 8 min.

Spartak: Raković Goran, Rosić Nikola, Peić T. Željko 1, Peić T. Jovan, Kolundžić Uroš, Šukić Željko 5, Obradovič Nemanja, Potpara Milan 3, Kojadinović Uroš 7, Pjevalica Vukašin, Karan Dejan 2, Petrović Ilija, Petrović Strahinja 1, Leovac Filip 7, Stefanović Nikola 1, Arđelan Stefan (15 odbrana)

Kikinda Grindex: Trninić 1, Dukatarov 5, Lisica 3, Golić 1, Kenjalo 2, Kurteš 1, Delibašić 1, Miškov, Gamber 2, Vrgović 3, Trumbetaš 2, Komarek 3, Mirić 1.

Rukometaši Spartaka uspeli su da se revanširaju kikinđanima za poraz u prvom kolu plej kupa. Subotičani su pobedili sa 27:25, nakon dobre igre tokom većeg dela utakmice i po prvi put savladali Kikindu u ovoj sezoni. 

Do prve osetnije prednosti Spartak je stigao u 4. minutu, 3:1. Delibašić smanjuje na 3:2 da bi Šukić i Kojadinović omogućili prednost domaćinu od tri gola, 5:2. Polovinom prvog poluvremena Kikinda je prišla na gol zaostatka, 7:6, međutim to nije poremetilo subotičane koji su novim golom Šukića ponovo imali dva gola viška, 9:7. Kapiten Kenjalo smanjuje na 9:10 nakon čega je jedan od najboljih igrača spartaka, Filip Leovac odličnom reakcijom sa crte povećao vodstvo svoje ekipe na 11:9. Razbranio se i golman Stefan Arđelan koji je zaustavio oba sedmerca protivničkim igračima. U poslednjoj minuti prvog dela postignutra su tri gola. Gamber je smanjio najveće vodstvo Spartaka od četiri gola za 12:15, nakon čega je usledila još jedna odlična reakcija Leovca za 16:12. U poslednjim sekundama prvog poluvremena Gamber postiže svoj drugi gol na utakmici, tako da se na odmor otišlo sa 16:13 u korist Spartaka.

U nastavku susreta igra domaćina je malo izgubila na žustrini što su iskoristili gosti i polako smanjivali razliku. Od 45. minuta utakmica je bila znatno interesantnija. Gosti su uspeli po prvi put da poravnaju rezultat, 20:20. Propustile su tada obe ekipe po jedan napad, da bi Šukić doneo novu prednost domaćinu od 21:20. Kikinda ponovo dolazi do poravnanja u 52. minutu, 21:21, Spartak postiže nova dva gola u nizu a gosti ponovo uspevaju da izjednače, 23:23. Meč je odlučen u poslednjih pet minuta. Nakon što je na semaforu stajalo 24:24, Spartak preko Karana i Željka Peića dolazi do velikih 26:24 dva minuta pre kraja susreta. Kikinđani su tridesetak sekundi pre kraja prišli na gol zaostatka, nakon čega je Spartak iskoristio svoj poslednji napad i preko Filipa Leovca koji je postigao svoj sedmi gol dolaze na konačnih 27:25.

Po završetku meča za najboljeg igrača susreta proglašen je Filip Leovac, strelac sedam golova. U sledećem petom kolu plej kupa Spartak gostuje ekipi Obilića.

Tagovi: 
Custom Search