Devojčice koje su promenile svet

Ned, 12.05.2019 - 00:40 -- dejan.vukovic

Balerine studia Creative su na sceni Dečijeg pozorišta u protekla dva dana izvele dve baletske predstave pod nazivom "Devojčice koje su promenile svet" koja je rađena po motivima knjige "Izuzetne priče 20 izuzetnih devojčica koje su promenile svet".

Nastanak ove predstave inspirisan je knjigama koje opisuju život i rad poznatih žena iz različitih istorijskih perioda. Predstavljen je njihov život, ali i  prenesene poruke koje su proizašle iz njihovih iskustava. Iz predstave se šalje poruka da nam ne određuje mesto i vreme u kojima smo se rodili, nego da svojim snovima, upornošću, kreativnošću, hrabrošću, dobrotom i željom za napredovanjem kreiramo prvo svoj svet, a time menjamo i svet koji nas okružuje.

Koreografije su postavile Mirjana Perčić i Maša Luikić. U predstavi balerine su koreografijama predstavile jedanaest izuzetno uspešnih žena, Fridu Kalo, Edit Pjaf, Vilmu Rudolf, Anu Pavlovu, Meri Ening, Koko Šanel, Valentinu Tereškovu, Odri Hepbern, Džejn Gudal i Ameliju Erhart. 

Studio je za realizaciju ove predstave dobio deo sredstava od grada Subotice na osnovu Konkursa za finansiranje i sufinansiranje priojekata u kulturi za 2019 godinu. 

  

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search