Rukometaši vicešampioni državnog školskog prvenstva

Pet, 17.05.2019 - 23:39 -- dejan.vukovic

Uspeh subotičkih školaraca na školskim Prvenstvima Srbije upotpunili su rukometaši TŠ "Ivan Sarić" osvajanjem drugog mesta na državnom prvenstvu koje je održano u Karatašu.

Subotičani su u prvoj utakmici savladali učenike iz Leskovca sa 18:11, da bi u drugom susretu podelili bodove sa rukometašima školarcima iz Kraljeva. U poslednjoj najvažnijoj utakmici u grupi bili su bolji od rukometaša iz Zubinog Potoka (22:21) i time obezbedili prvo mesto u grupi i borbu za zlatnu medalju.

U finalnom susretu na poluvremenu su imali minimalnu prednost od 12:11, međutim u nastavku susreta ekipa XII Beogradske gimnazije je uspela da preokremne rezultat i pobedom od 27:23 osvoji državno Prvenstvo. Učenici TŠ Ivan Sarić osvajanjem srebrne medalje ostvarili su odličan rezultat i posle dugi niz godina doneli medalju sa državnog prvenstva u rukometu.

Ekipa TŠ Ivan Sarić: Gabrić Marko, Brešćanski Bojan, Reljić Milan, Peić Tukuljac Jovan, Kolundžić Uroš, Stojanović Nikola, Kuktin Bojan, Popović Aleksa, Vukmanov Ognjen, Lazić Miljan i Vojnović Stefan. Nastavnik Srđan Dakić je ekipu vodio na Prvenstvu države.

Subotička publika će imati priliku da pozdravi vicešampione države u utorak 21. maja u poluvremenu utakmice RK Spartak - ORK Šamot koja počinje u 19 časova.

Biće to ujedno i poslednja utakmica rukometaša Spartaka u ovoj sezoni i prilika da se pozdrave momci koji su vredno trenirali, uporno radili i izborili odličan rezultat. Klub je sezonu počeo sa velikim problemom, otkazom dugogodišnjeg sponzora Kompanije Vojput koja je par dana pred početak sezone otkazala dalju saradnju. Zahvaljujući razumevanju Grada Subotice i njihovoj podršci Uprava kluba je uspela da se konsoliduje i da ekipa regularni deo sezone okonča na 6 poziciji, a do poslednjeg kola su bili u prilici i da se bore za plasman u plej of, među četiri najbolje ekipe u Srbiji.

Custom Search