Poginuo Miroslav Aksentijević, prvi trener ŽOK Spartak

Sub, 25.05.2019 - 23:03 -- dejan.vukovic

Miroslav Aksentijević (1973-2019)

Miroslav Aksentijević, poznati odbojkaški trener, tragično je preminuo u subotu, 25. maja. Podlegao je teškim povredama usled pada sa motora nakon sudara sa vozilom. 

Aksentijević je vodio Ženski odbojkaški klub Spartak tokom protekle sezone, a bio je u poslu podmlađivanja i renoviranja superligaša sa severa Bačke.

Nakon igračke karijere Aksentijević je i trenerski put počeo u rodnom Valjevu. Pažnju odbojkaške javnosti skrenuo je na sebe kada je, još kao mladi trener, uveo žensku ekipu Srbijanke u domaću elitu. Usledili su brojni trenerski angažmani, mahom u inostranstvu. Radio je u Švajcarskoj, Rumuniji i Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a sa muškom ekipom Varaždina osvojio je titulu u Hrvatskoj. Svoje trenersko ime stvarao je i radeći u reprezentativnim selekcijama. Bio je pomoćni trener u ženskoj seniorskoj reprezentaciji Srbije, dok je u dva mandata uspešno vodio žensku seniorsku reprezentaciju Hrvatske sa kojom je, upravo na kvalifikacionom turniru u Subotici, ostvario plasman na Svetsko prvenstvo.

Custom Search