Deseta tiitula ŽFK Spartak

Ned, 26.05.2019 - 00:34 -- dejan.vukovic

Fudbalerkama Spartaka svečano uručen šampionski pehar. Subotičkim Golubicama je ovo deveta titula u nizu i ukupno deseta u istoriji kluba.

Slavlje je upriličeno na Gradskom stadionu pred početak utakmice poslednjeg kola protiv Mašinca. Zlatne medalje igračima i stručnom štabu dodelio je gradonačelnik subotice, Bogdan Laban a šampionski pehar kapitenu Violeti Sloveć dodelio je Tomislav Karadžić, počasni predsednik FSS.  

Bogdan Laban prvi je čestitao svim devojkama  - Izuzetno smo sretni što je Ženski fudbalski klub Spartaka deseti put, a deveti uzastopno bio šampion. To prvo mesto u državi je mnogo bitno za afirmaciju sporta u Subotici. Ovo je Grad sportova i ponosni smo na naše sportiste, kao i na ove sjajne devojke koje su nas ponovo obradovale. Subotička lokalna samouprava je mnogo uložila poslednjih godinu dana u sportsku infrastrukturu. Nastavićemo istim tempom i ove godine i na jesen krenuti sa izgradnjom novih tribina na stadionu. Za godinu dana imaćemo novi prelep stadion koji će siguran sam biti podstrek za našu decu, za momke i devojke da i u buduće postižu dobre rezultate.  

Počasni predsednik Fudbalskog Saveza Srbije, Tomislav Karadžić predao je šampiosnki pehar kapitenu Violeti Slović - Sve čestitke devojkama, stručnom štabu i rukovodstvu Spartaka koji je zabeležio neverovatne rezultate. Ženski fudbal u Srbiji napreduje  i UEFA poslednjih godina posebno forsira investiranje u ovaj sport i afirmaciju klubova. Na promocijama najvećih fudbalera Evrope uvek dolazi i jedna fudbalerka. Nadam se da ćemo jednog dana tamo videti i kapitena Spartaka. U svakom slučaju ovo što ŽFK Spartak radi dobro je za grad Suboticu koja i po njima postaje prepoznatljiva. Želim ovom klubu i ljudima koji ga vode mnogo uspeha.

Po zvršetku ceremonije odigrana je utakmica poslednjeg kola u kojoj su subotičanke još jednom savladale Mašinac iz Niša.  

Spartak – Mašinac 4:0 (3:0)

Gradski stadion. Gledalaca: oko 200. Sudija: Marina Višnjić.  Strelci: Rosa Da Kosta u 11, Filipović u 22, 27, Denda u 58. minutu

SPARTAK: Kostić, Denda, Vajda, Slović, Frajtović, Baka (Derviši), Kričak, Rosa Da Kosta (Tanasković), Filipović, Okjere, Matić.

MAŠINAC: Stojanović, M. Stevanović, Nikolić, Milivojević, Stanković, Lilić, Pejčić, Zlatanović, Vasiljković, J. Stevanović (Savić), Pavlović (Golubović).

U utakmici bez rezultatskog značaja Spartak je ponovo savladao Mašinac i to sa ubedljivih 4:0. Uprkos tome publika je mogla da uživa u kvalitetnoj fudbalskoj utakmici.

Povele su subotičanke već u 11. minutu golom Da Koste nakon asistencije Tijane Matić. Prednost su udvostručile u 22. minutu kada je Filipovićka zatresla mrežu. Samo pet minuta kasnije ista igračica postiže svoj drugi gol na utakmici   

U nastavku susreta Spartak je nastavio da diktira tempo. Opsedale su gol protivnica da bio novi pogodak za velikih 4:0 postigla Denda u 58. minutu susreta. Nastavile su domaće sa pritiskom, ali nisu uspele da postignu još koji gol.   

 

Tagovi: 
Custom Search