Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Književne večeri četvrtkom

Pet, 31.05.2019 - 18:01 -- darko.kovacevic

Nastavak projekta "Književne večeri četvrtkom" imao je za gošću našu sugrađanku Maricu Stankić.

Dugogodišnji pedagog i predavač u više subotičkih obrazovnih ustanova od rane mladosti je bila ljubitelj pisane reči i govora. Afinitet ka toj tematici ona je izrazila u velikom broju stručnih i naučnih radova ali i objavljivanju zbirke pesama pod nazivom "Kada čekanje dosadi", čije je odlomke pročitala na ovoj književnoj večeri. Autor je i knjige za decu "Šta kriju školjke" u kojoj su na interesantan način predstavljena razmišljanja mališana iz subotičkih škola. Marica Stankić je magistrirala sa temom "Govorna interpretacija književnoumetničkog teksta" a prisutni gosti su sa zanimanjem saslušali i taj segment profesionalnog angažmana gošće ove večeri. Govoreći o svojim književnim radovima ona je posebno istakla pomoć svojih kćerki koje su ilustrovale njene knjige.

U sklopu "Književnih večeri četvrtkom" sledi nastavak prezentacije subotičkih ljubitelja pisane reči po centralnim mesnim zajednicama našeg grada i približavanje njihovih dela što široj čitalačkoj publici.

(info: Igor Ujvari)

Ličnosti: 
Autor teksta: 
Fotograf: