Tragom zajedničke umetničke zaostavštine

Čet, 06.06.2019 - 21:07 -- nikola.tumbas

Juče, 05.06.2019. godine u 13 časova je održano otvaranje projekta sa pres konferencijom u Hodmezovašarhelju (Hódmezővásárhely), čiji naziv je Tragom zajedničke umetničke zaostavštine IPA HUSRB/1602/31/0050

Hodmezovašarhelj i Subotica imaju dobar potencijal u sektoru kulturne baštine. Ova dva grada mogu se pridružiti turističkoj ponudi našeg regiona kroz ovaj projekat, koji se zasniva na razvoju turizma, na koheziji između zajednice i nevladinih organizacija kroz razne aktivnosti. Cilj zajedničkog projekta je jačanje regionalne ponude na polju turizma kulturnog nasleđa između dva grada očuvanjem umetnosti i tradicije likovne umetnosti, primenjene umetnosti koja se zasniva na tradiciji grnčarstva i izgrađene kulturne baštine. Konferencija za štampu je dala uvid u projektne aktivnosti dva grada.

Na otvaranju projekta pozdravni govor je održala Edita Major Ištvan Zoltan, sveštenica kongregacije Nove reformatske crkve u Hodmezovašarhelju i Andraš Juhas, glavni sveštenik reformatske zajednice u Čongradu. O projektu su govorili mgr Ištvan Hulo, direktor Gradskog muzeja Subotica, dr Olga K. Ninkov, istoričarka umetnosti Gradskog muzeja Subotice i Edita Major Ištvan Zoltan.

info: dr Olga K. Ninkov

Autor teksta: 
Custom Search