MУП: Ухапшен због узгоја марихуане

Čet, 20.06.2019 - 19:39 -- darko.kovacevic

Припадници Министарства унутрашњих послова у Суботици, у две одвојене акције, открили су две импровизоване мини-лабораторије за узгој марихуане.

Полиција је у насељу поред Суботице, на салашу А. К. (1977), открила лабораторију опремљену дигиталним термометрима и тајмерима, у којој је било неколико стабљика у различитим фазама вегетације, тежине око 1033 грама. Такође, нађен је и 51 грама суве марихуане, спремне за употребу.

У другој акцији, у помоћној просторији куће коју је користио Суботичанин (1977), полиција је пронашла лабораторију за узгој марихуане са комплетном опремом, као и стабљике канабиса, тежине око 561 грам.

Због постојања основа сумње да је извршио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, А. К. је одређено задржавање до 48 часова, након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведен надлежном тужиоцу.

Полиција ће кривичну пријаву за неовлашћену производњу и стављање у промет опојних дрога поднети и против четрдесетдвогодишњег суграђанина, по налогу надлежног тужилаштва.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search