Knjigoskop

Pon, 24.06.2019 - 08:28 -- darko.kovacevic

U sredu 26. juna Savremena galerija u Subotici ugostiće program Knjigoskop iz Beograda, koji se bavi popularizacijom čitanja među decom i mladima, kao i razvojem drugih kulturnih programa namenjenih ovom uzrastu.

Glavne aktivnosti Knjigoskopa su književni blog na adresi www.knjigoskop.com, posvećen literaturi za decu i mlade, te čitalački klubovi za decu tinejdžerskog i pred-tinejdžerskog uzrasta.

Gostovanje Knjigoskopa u Savremenoj galeriji organizuje se pod nazivom "Mlada publika za 21. vek" i namenjeno je prilagođavanju kulturne ponude generacijama rođenim u ovom veku. Program počinje u 18 h razgovorom sa zainteresovanim stručnjacima, roditeljima i nastavnicima o planiranju programa za decu i mlade u lokalnoj sredini. U 19 h biće održana prezentacija najnovije književne produkcije za decu i mlade,  namenjena svima koji žele da čuju preporuke za čitanje preko letnjeg raspusta, iz Knjigoskopovog programa Lektira za 21. vek.

U programu učestvuju Milana Jovićević Vukelić, psiholog i psihoterapeut, Marijana Vasilijević, pedagog i integrativni dečji psihoterapeut, Aleksandra Radulović Zelenika, psiholog sa REBT sertifikatom, a gost iz Beograda biće Aleksandar Gubaš, pisac i promoter književnosti za decu i mlade.

Pozivamo sve zainteresovane roditelje, nastavnike, bibliotekare i ostalu publiku da iskoriste ovu retku priliku da se informišu o savremenoj kulturnoj ponudi za decu i mlade. Ulaz je besplatan.

Gostovanje Knjigoskopa u Subotici održava se kao deo festivala "Na sopstveni pogon", koji tokom juna organizuje Asocijacija Nezavisna  kulturna scena Srbije (NKSS) u sedam gradova Srbije, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja. Podršku realizaciji ovog gostovanja dali su GIFEST, Savremena galerija.

Mesto održavanja: 
Vrsta događaja: 
Vreme održavanja - početak: 
Sre, 26.06.2019 - 18:00
Kategorija: 
Custom Search