Uprkos lošem vremenu radovi napreduju na mađarskom domu kulture

Pon, 24.06.2019 - 11:10 -- nikola.tumbas
Timea Horvat izjava za medije
Timea Horvat izjava za medije

Timea Horvat, menadžer projekta „Colourful Cooperation – Raznobojna saradnja“ obišla je danas gradilište mađarskog doma kulture na Paliću koji se gradi u okviru IPA projekta u kojem je izgrađen i srpski kulturni centar u Morohalomu.

Izražena je nada da će se objekat završti na vreme po dinamici radova uprkos vremenu koje usporava radove na izgradnji - pokrivanju krova.

Zanimljivost je da na ovom objektu rade tesari iz Indije, koje je kompanija „Modulor“ iz Beograda, prva legalno "uvezla" da rade u Srbiji, pa i na palićkom gradilištu.

Izjava u prilogu...a u nastavku info sa www.subotica.rs

Zamenica gradonačelnika Timea Horvat obišla je danas radove na izgranji Mađarskog kulturnog centra, u Bohinjskoj ulici na Paliću. Radovi teku planiranom dinamikom i uprkos lošijim vremenskim uslovima očekuje se da će objekat biti završen u predviđenom roku. Mađarski kulturni centar deo je projekta „Colourful Cooperation“ („Raznobojna saradnja“) vrednog 3,7 miliona evra koji se realizuje u okviru evropskog Interreg-IPA programa prekogranične saradnje Mađarska-Srbija.

Radovi na izgradnji Doma kulture na Paliću počeli su jesenas i vredni su ukupno 1,1 milion evra, od čega su 15 odsto sredstva grada Subotice. Pored izgradnje Srpskog kulturnog centra u Morohalomu i Mađarskog kulturnog centra na Paliću, ciljevi ovog projekta su i razvoj sveobuhvatne kulturne strategije za ceo mađarsko-srpski pogranični region, pokretanje onlajn centra za informacije i vesti na mađarskom i srpskom jeziku i integrisanje  Novog Sada u kulturni i turistički život mađarsko-srpskog pograničnog regiona – rekla je Timea Horvat.

Projekat sufinansira Pokrajinski sekretarijat za finansije u iznosu od četiri miliona dinara. Period implementacije projekta je od 1. juna 2017. do 31. maja 2020. godine. Vodeći partner je Neprofitno javno društvo DOO Evroregionalna razvojna agencija za razvoj DKMT Dunav-Kriš-Moriš-Tisa, a pored grada Subotice partneri su i Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu,  Egy-Másért Udruženje mladih za razvoj zajednice i grad Novi Sad.

Izvođač radova je firma „Modular“, iz Beograda.

Više o ovoj temi...

Susretanja na gradilištu...

Post date: Sub, 27.10.2018 - 11:50

Na Paliću je danas položen kamen temeljac za Mađarski kulturni centar. Objekat se gradi u Bohinjskoj ulici, prostiraće se na oko 800 kvadratnih metara i deo je projekta „Colourful Cooperation“ („Raznobojna saradnja“) vrednog 3,7 miliona evra koji se realizuje u okviru evropskog Interreg-IPA programa prekogranične saradnje Mađarska-Srbija. U okviru istog projekta gradi se i Srpski kulturni centar u Morahalomu. Radovi su u završnoj fazi i otvaranje objekta očekuje se početkom naredne godine.

Podsekretar u Sekretarijatu za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Nebojša Vojnović rekao je, obraćajući se prisutnima, da realizacija ovog projekta daje snažan podsticaj razvijanju ukupnih kulturnih veza između srpskog i...

detaljnije
Post date: Sub, 27.10.2018 - 11:40

Dolazak zvanica na gradilište...

Post date: Sub, 27.10.2018 - 11:10

Na današnjoj press konferenciji na Velikoj terasi na Paliću održana će se promocija projekta izgradnje Doma kulture na Paliću, u sklopu projekta „Colourful Cooperation“ koji grad Subotica realizira u okviru europskog Interreg – IPA programa prekogranične suradnje Mađarska-Srbija.

Predstavnicima medija su se obratili: zamjenica gradonačelnika grada Subotice i odgovorna menadžerica projekta „Colourful Cooperation“ Tímea
Horvát, članica Gradskog vijeća zadužena za područje kulture, Miroslava Babić, predsjednica Mjesne zajednice Palić, Márta Dobó i Ákos Újhely i, član Gradskog vijeća zadužen za područje gospodarstva.

Izjave u prilozima...

Post date: Pet, 17.08.2018 - 12:03

Ugovor o gradnji Mađarskog kulturnog centra na Paliću, danas su, u Medija centru Gradske kuće, potpisali zamenica gradonačelnika Grada Subotice Timea Horvat i Damir Lunić, tehnički direktor kompanije „Modulor“ iz Beograda, koja će izvoditi radove. Investicija se realizuje kao deo prekograničnog IPA projekta Mađarska – Srbija, u okviru projekta  „Colourful Cooperation – Raznobojna saradnja“, u okviru koje će se izgraditi Srpski kulturni centar u Morahalomu i Mađarski kulturni centar na Paliću.

Partneri na projektu, kako je tom prilikom istakla Timea Horvat, su DKMT Evroregionalna razvojna agencija iz Segedina, Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međunarodnu saradnju i lokalnu samoupravu, Grad Subotica i Udruženje mladih za razvoj...

detaljnije
Post date: Uto, 24.07.2018 - 17:49
Custom Search