Plivači Spartak Prozivke ekipno drugi među pionirima u Vojvodini

Uto, 25.06.2019 - 23:03 -- dejan.vukovic

Proteklog vikenda se u Novom Sadu u SPC “Vojvodina” održalo Letnje Prvenstvo Vojvodine za sve takmičarske kategorije, na bazenima dužine 50 metara. U subotu, 22. juna tkmičili su se pioniri i kadeti dok je narednog dana takmičenje održano za juniore i u apsolutnoj kategoriji.

Prvog dana takmičenja bilo je prijavljenih 262 plivača iz 19 klubova iz Vojvodine. Plivači Spartak Prozivke učestvovali su sa 14 plivača u kategoriji pionira i 4 plivača u kategoriji kadeta. Tot Silvija je u kategoriji pionira u disciplini 100 metara prsno stigla druga na cilj čime je okićena srebrnom medaljom dok je u disciplinama 400 metara slobodno i 100 metara leđno na cilj stigla treća u svojoj kategoriji. Ždrnja Teodora je, takođe, okićena bronzanom medaljom u kategoriji pionira, ali u disciplini 100 metara delfin dok je Ujvari Leon, sa godinu dana starijim dečacima uzeo bronzanu medalju u disiplini 100 metara leđno. Pionirska ženska štafeta u sastavu Kutić Dalija, Tot Silvija, Ždrnja Teodora i Kostić Maša, u disciplini 4 x 50 metara mešovito osvojila je zlatne medalje dok je u disciplini 4 x 50 metara slobodno, u sastavu Komaromi Athena, Čović Milica, Stanić Miona i Martić Ena osvojila srebrne medalje. Pionirska muška štafeta u sastavu 4 x 50 metara slobodno, u sastavu Miler Filip, Gabrić Ognjen, Kuzmanović Ognjen i Ujvari Leon takođe je stigla prva na cilj čime je okićena zlatnim medaljama. Kadetska muška štafeta u sastavu Farkaš David, Kutuzov Nemanja, Đuketić Ivan i Martić Bojan osvojila je bronzane medalje. Ekipno, pioniri Spartak-Prozivke zauzeli su drugo mesto na Letnjem Prvenstvu Vojvodine.

Drugi dan takmičenja bio je rezervisan za juniore i takmičare u apsolutnoj kategoriji. Bilo je 176 prijavljenih plivača iz 22 kluba pretežno iz Vojvodine i okoline. Plivači Spartak-Prozivke su u kategoriji juniora učestvovali sa 5 plivača a ekipno su, prema zbiru bodova isplivanih trka, zauzeli 6. mesto. Osvojili su ukupno 17 medalja, od kojih 8 zlatnih, 6 srebrnih i 3 bronzane.

Čajkaš Petra je briljirala na ovom takmičenju, osvojivši čak 4 zlatne medalje u kategoriji devojčice 14-15 godina i to u disciplinama 50 metara leđno, 100 metara leđno, 200 metara leđno i 200 metara mešovito. U istim disciplinama ali u otvorenoj konkurenciji, Petra je uzela i srebrne medalje u disciplinama 50 metara i 200 metara leđno, dok je u disciplinama 100 metara leđno i 200 metara mešovito u otvorenoj konkurenciji uzela bronze.

Fermanović Borislav je u kategoriji dečaka 17-18 godina osvojio tri medalje, dve zlatne u disciplinama 1500 metara slobodno i 400 metara mešovito i srebrnu u disciplini 400 metara slobodno dok je u disciplini 1500 metara slobodno u otvorenoj kategoriji, za isplivan rezultat nagrađen i srebrnom medaljom. Farkaš Balaž je u kategoriji dečaka 17-18 godina osvojio zlato u disicplini 50 metara prsno a srebro u disciplini 100 metara prsno. Dulać Luka je u kategoriji dečaka 15-16 godina osvojio srebro u disciplini 50 metara delfin dok je Vojnić Kortmiš Tea u kategoriji devojčica 14-15 godina osvojila bronzu u disicplini 50 metara prsnim stilom.

Ličnosti: 
Custom Search