Svečano otvoren bokserski turnir Zlatna rukavica

Čet, 11.07.2019 - 22:14 -- dejan.vukovic

Vojvođanska zlatna rukavica koja se ove godine održava po trideset i sedmi put zvanično je otvorena u sredu, 10. jula.

Učestvovaće oko 230 takmičara iz 22 zemlje čime je ovogodišnji turnir jedan od najjačih u regionu, ali i celoj Evropi što potvrđuje i učešće gostiju iz Rusije, Kazahstana, Ukrajine, Indije. 

Tehnička organizacija pripala je bokserskom klubu Spartak. Sportski direktor Bokserskog saveza Srbije, Tomislav Antelj zahvalio se lokalnoj samoupravi na velikoj pomoći  i razumevanju oko organizacije – Ponovo smo doveli „pola sveta“ u Suboticu i time smo pokazali da smo i dalje grad sportova i grad boksa. Subotica i „rukavica“ su vezani, ovo takmičenje je prvi put održano upravo u našem gradu, 1980. godine, a pobedio je tada naš takmičar Danko Jovanović. Imala je Subotica niz pobednika ovog takmičenja, imamo i sada dva talentovana reprezentativca u ovoj generaciji, ali su, na žalost, obojica povređeni

Turnir je svečano otvorio Nemanja Simović, član Gradskog veća Subotice zadužen za sport i omladinu: – Ovo je grad koji sa velikim zadovoljstvom uvek bude domaćin ovako prestižnih sportskih manifestacija. Hvala ljudima koji su zaslužni što Subotica dugi niz godina jeste ovako uspešan domaćih, Bokserskom savezu Srbije koji je prepoznao u Subotici dobrog partnera, Bokserskom savezu Vojvodine, ali i Boskerskom klubu Spartak koji je domaćin celog takmičenja . Poželeo bih sportistima da provedu lepe dane u Subotici, da uživaju u sportu, ali i gradu koji ima šta da im ponudi.

Takmičenje je počelo u sredu, 10. jula, eliminacionim borbama. Eliminacione borbe su i u četvrtak, 11. jula, od 15 sati, a u petak i subotu, 12. i 13. jula, na programu su četvrtfinalni i polufinalni mečevi. Finale je zakazano za nedelju, 14. jul, od 13 sati.

Fotograf: 
Custom Search