Veliki uspeh našeg parastreličara

Ned, 14.07.2019 - 13:18 -- darko.kovacevic

Veselin Uzelac nastupao je kao član parastreličarske reprezentacije Srbij na World Rankig & European kupu 2019, koji je održan u Nove Mesto nad Metuj u Českoj od 7. do 13. jula.

U kategoriji kompaund open man je u kvalifikacijama uspeo da ispuca rezezultat od 669 poena sto je za 19 poena vise od norme za paraolimpijadu. Kasnije u eliminacijama je u šesnaestini finala ispucao svoj lični rekord od 145 poena, pobedio Amerikanca Richarda Bruketta i uspeo da se probije u osminu finala gde je bio zaustavljen od strane Bena Tompsona (takodje Amerikanac), inače trenutni broj jedan na svetskoj rang listi u ovoj disciplini. Takođe je nastupao i ekipno u miks timu sa Dejanom Bačko (Novi Sad), gde su uspeli da pobede ukrajinski tim u osminu finala, ali ih je u četvrtini finala izbacio ruski tim koji je na kraju osvojio zlato.

Ovo je veliki rezultat, ne samo za naš klub već i za parastreličarstvo u Srbiji, jer je Veselin svojim pucanjem pokazao da postoje realne šanse da će sledeće godine na Paraolimpijadi predstavljati našu zemlju. To bi bilo prvi put da naša zemlja ima predstavnika u ovom sportu na paraolimpijadi. Obzirom da je ove godine već tri puta obarao državni rekord u svojoj disciplini, nadamo se da je ovo samo nagoveštaj još boljih rezultata koji će uslediti u narednom periodu i da će nas iduće godine predstavljati na paraolimpijadi.

PSK Veteran

Ličnosti: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search