Održano takmičenje City Games na Gradskom bazenu

Sub, 20.07.2019 - 09:51 -- dejan.vukovic
Lazar je ipak pipnuo sunku
Lazar je ipak pipnuo sunku
ekipa Subotice gubi u nadvlačenju čamaca
ekipa Subotice gubi u nadvlačenju čamaca

Subotica se juče bila domaćin zabavno sportskih igraca City Games (nekadašnje igre bez granica) koji je na bezen u Dudovoj šumi privukao veliki broj posetilaca u organizaciji Adria Events a uz pomoć lokalne samuprave. 

Grad je predstavljala ekipa Sportskog saveza Subotice koja je uspela da izbori prolaz u polufinale koje će se održati u Somboru u subotu 27. jula. Takmičilo se 6 ekipa: Kikinda, Selenča, Sombor - Somborelektro, Bečej, Sombor i domaćin Sportski savez Subotice u šest interesantnih disciplina: Vino, leteći vaterpolo, spašavanje turistkinje, pršuta, vodena košarka i veslo. Tokom svih igara publika je bodrila takmičare koji su se svojim požtrvovanjem trudili da savladaju sve prepreke.

Najveća borba vodile se izmđu Subotice i Kikinde ekipa koja su se i prošle godine našli u samoj završnici i na finalnom takmičenju osvojili drugo i treće mesto u Srbiji. Ekipa Sportskog saveza Subotice je bila ubedlljiva i najbolja u četiri od prvih pet disciplina, međutim u poslednjoj odlučujućoj igri veslanje koja je nosila najveći broj bodova osvojili su četvrto mesto i dozvolili Kikindi da ih na kraju pretekne za jedan bod. Obe ekipe izborile su plasman na polufinalno takmičenje. 

Plasman ekipa: 1. Kikinda 51 bod, 2. Subotica 50 bodova, 3. Selenča 30 bodova, 4. Sombor 29 bodova, 5. Bečej 25 boda i 6. Sombor-Somborelektro sa 13 osvojenih bodova. 

Ekipu Sportskog Saveza Suboticec na ovom takmičenju predstavljali su: Milan Ivošević, Danilo Čabrilo, Dejan Franjković, Srđan Dakić, Milica Šoštarec, Noemi Priboj. motivator Vladimir Dvornić.    

Ovde možete pogledati i fotogaleriju takmičenja kroz objektiv Damira Vujkovića

Custom Search