Saopštenje GO Zeleni Subotice

Kategorija: 

Podrška gradonačelniku Bogdanu Labanu

Kada se iskreno borite za očuvanje životne sredine, kada se iskreno borite za razvoj grada u kojem živite, kada znate da se prethodnih 30 godina devastiralo sve ono što bi trebalo da predstavlja prave vrednosti jednog grada kao što je Subotica, kada jednu višedecenijsku poražavajuću politiku građani kazne na izborima sa jasnom porukom šta očekuju od tih promena i kada se nakon tih izbora 2016. godine dešava sve ono što im je obećano, onda se sa pravom postavlja pitanje zašto nekome smeta Bogdan Laban, gradonačenik i čovek koji je pokrenuo sistemske promene, promene koje su zahtevale i obnovu i razvoj i viziju za budućnost, promene koje svaki građanin može da vidi i oseti.

Zeleni Subotice pružaju nedvosmislenu podršku gradonačelniku Bogdanu Labanu, baš kao što je i on nedvosmisleno podržao sve ekološke aktivnosti i prihvatio činjenicu da ekologija, turizam i razvoj grada nemaju alternativu. Zahvaljujući toj podršci Zeleni Subotice su sproveli mnogobrojne aktivnosti i projekte u interesu svih građana, a ovih dana predstavićemo i novi projekat koji će rešiti veliki problem preostalih divljih deponija u gradu i okolini, jer kao što građani znaju, mnoge su već očišćene i rekultivisane.

Ono što je ključno za razvoj grada i za razvoj turizma, mogao je da pokrene samo gradonačenilnik koji ima viziju, politiku, želju i odličnu saradnju sa višim nivoima vlasti u Republici Srbiji.

Svedoci smo ulaganja u konkretne kapitalne investicije koje Suboticu polako vraćaju na mapu najrazvijeninijih turističkih gradova u regionu. Naselje Palić pored izgradnje akva parka, dobiće i neophodnu kanalizaciju i zaštitni pojas oko samog jezera, kao i druge projektom planirane aktivnosti,  što će u skorijoj budućnosti doneti i dugo očekivani kvalitet samom jezeru.

Subotica uskoro organizuje i prve pozorišne predstave u Narodnom pozorištu, pozorištu koje su prethodnici znali samo da sruše. Subotica do kraja godine izmešta teretni saobraćaj iz urbanog dela grada zahvaljujući završetku Y-kraka koji se gradi skoro 30 godina. Subotica je privukla i privlači nove investitore, Subotičani već danas gledaju fudbalske utakmice na novom terenu, a uskoro će sedeti i na novim tribinama. Naši đaci sede u obnovljenim obrazovanim objektima.

 

Zeleni Subotice sada broje preko 400 članova i neće prihvatiti nikakvu nasilnu promenu gradonačelnika i politike koja je legitimno izabrana od strane građana i koja samo na taj način može da bude promenjena.   

 

Gradski odbor Zelenih Subotice

Custom Search