Subotica će 7. septembra biti domaćin velikog MMA spektakla

Sub, 10.08.2019 - 01:21 -- dejan.vukovic
Kolekcija članaka: 

‌Subotica će 7. septembra u Hali sportova biti domaćin velikog MMA spektakla 23. izdanja SBC (Serbian battle championship). Naš grad će po prvi put biti domaćin ovakvog takmičenja koji će okupiti vrhunske MMA takmičare.

Događaj će obeležiti nastupi domaćih takmičara, među kojima je sigurno najatraktivniji nastup Nemanje Uverića koji je nakon četiri godine pauze odlučio da se na internacionalnu scenu vrati nastupom u prestižnom SBC heksagonu, protiv renomiranog protivnika iz Brazila. Nemanja Uverić iza sebe ima deset profesionalnih MMA nastupa. Ni u jednom od svojih nastupa nije sačekao odluku sudija, što više nego bilo koja druga činjenica govori o koliko atraktivnom borcu je zaista reč. Nemanja je do svojih šest profesionalnih trijumfa stigao isključivo prekidom, a budući da nasuprot sebe u SBC borilištu dočekuje hrabrog i beskompromisnog protivnika Jhonny “Lenhador” Carlosa iz Brazila, sa 12 odradjenih profesionalnih nastupa u dosadašnjoj MMA karijeri, koji će pokušati da stigne do devete profesionalne pobede u karijeri. 

Pred svojim sugrađanima nastupiće i Danijel Špoljarić, perspektivni borac rodom iz Sombora, koji živi i trenira u Subotici. Špoljarić će odmeriti snage sa iskusnim borcem Douglas "He-Man" Felipom iz Brazila u svom trećem profesionalnom MMA nastupu. Špoljarić je borac sa velikim iskustvom u rvanju, beskompromisni profesionalac koji uvek ide na pobedu, bez obzira koji protivnik koji stoji naspram njega u borilištu. Pokušaće pred domaćom publikom da se domogne najvažnijeg trijumfa u karijeri. Protivnik Douglas "He-Man" Felipe je borac iz Brazila za 12 profesionalnih nastupa iza sebe. 

Publika će u Subotici 07. septembra imati zadovoljstvo da uživa u još jednom vrhunskom srpsko-brazilskom duelu. U svom trećem nastupu na Serbian Battle Championship turniru, Marko Petković iz Beograda pokušaće da dođe do treće pobede u profesionalnoj karijeri. Marko je spreman da u svom nastupu na ovom događaju impresionira sve prisutne i ostvari najvažniji trijumf na priznatoj medjunarodnoj MMA pozornici. Osvajač je najsjajnijih odličja na grepling takmičenjima i u brazilskoj džiu-džici, i takodje je najbolji takmičar u neolimpijskim disciplinama Rvačkog Saveza Srbije za 2017. godinu. Osvajač je prvog mesta na Prvenstvu Srbije u kikboks, Kick Light Contact u kategoriji seniora. Marka će u heksagonu dočekati izuzetno opasan protivnik iz Brazila, Pedro Paulo "Brum" Dos Santos, koji dolazi da odradi svoju debitantsku borbu za najbolju regionalnu i sve cenjeniju evropsku MMA organizaciju, Serbian Battle Championship. Pedro Brum gledaće da u Srbiji ostvari svoju sedmu veliku pobedu, najveću u dosadašnjoj karijeri, i tako dodatno istakne svoje ime na internacionalnoj MMA sceni. 

Protivnik Nicolasa "Chef" Djurdjevića će biti opasni udarač iz Sarajeva, Alija Tucak. Nicolas "Chef" Djurdjević je francuski borac srpskog porekla imaće priliku da odradi najvažniju borbu karijere protiv opasnog borca iz Bosne i Hercegovine, Alije Tucaka. Nicolas je u karijeri odradio 4 profesionalne borbe i spreman je da se u najboljem svetlu. Alija Tucak dobro je poznat svim ljubiteljima SBC priredbi. Ima veliki broj odrađenih profesionalnih nastupa u kikboksu i 4 MMA borbe iza sebe. 

Veoma interesantna borba se očekuje između srpskog borca iz Sombora, predstavnik Family Fight Teama, Mira Jurkovića i njegovog protivnika Givago “Giba” Francisca iz Brazila Miro Jurković je Somborac koji će nakon fantastičnih nastupa na SBCu 20 i ekspresne pobede tehničkim nokautom u prvoj rundi, pa nakon toga nastupa protiv opasnog neporaženog Brazilca na SBC 21 manifestaciji, kao i nedavnog rata u heksagonu protiv Nenada Avramovića na SBC 22 iz kojeg je izašao kao pobednik, ponovo kročiti na najprestižniju MMA pozornicu u regionu. Renomirani borac sa velikim iskustvom u rvanju i amaterskom MMA, koji je nakon godina provedenih u Londonu, i nastupa u tamošnjim MMA promocijama, izmedju ostalog i za prestižni Cage Warriors (čak da upiše pobedu nad aktuelnim Cage Warriors šampionom, Jamesom Webbom), uspeo da do sada izgradi zavidan profesionalni MMA skor. Miro će dati sve od sebe da stigne do osme profesionalne MMA pobede. Njegov protivnik, Givago “Giba” Francisco, karijeru je gradio u najznačajnijim zemljama za razvoj MMA sporta u svetu, Brazilu i Japanu, gde je trenutno jedan od bolje rangiranih boraca pokušaće da stigne do svoje 8. profesionalne pobede na velikoj internacionalnoj pozornici.

U okviru večeri snage će odmeriti i srpski borac iz Beograda, predstavnik MMA i BJJ Akademije "Secutor", Nenad Avramović protiv predstavnika GF tima, Escley "Pezao" de Araujo iz Brazila. Borac iz naše zemlje u heksagonu će dočekati opasnog Brazilca. Uz SBC šampiona srednje kategorije i jednog od najboljih domaćih boraca, koji će uskoro nastupiti na UFC Contender Series priredbi u Las Vegasu, Duška Todorovića, kao i mladog i talentovanog Rifata Pruševića, Nenad je još jedan član ove renomirane akademije koji po drugi put uzastopno traži priznanje i uspeh na velikoj internacionalnoj SBC sceni. Reč je o iskusnom i kvalitetnom borcu, sa 13 profesionalnih MMA nastupa u dosadašnjoj karijeri, vrhunskom atleti koji će u svom drugom Serbian Battle Championship nastupu, u Subotici, tražiti svoju osmu profesionalnu pobedu protiv neporaženog borca iz Latinske Amerike. Na SBCu 22 on i Miro Jurković pružili su odličnu borbu i oduševili sve prisutne, tako da verujemo da nas ovog puta očekuje još bolja verzija Nenada Avramovića. Borac koji će Nenada čekati na drugoj strani SBC borilišta je neporaženi profesionalac koji dolazi iz kolevke MMA sporta, Brazila, i predstavlja GF tim. Reč je o opasnom borcu kojem će debi za SBC organizaciju predstavljati šesti profesionalni nastup u karijeri, i biće velika prilika da potvrdi svoj kvalitet. 

Jedna od borbi koja će u svakom slučaju imati važno mesto na ovom veličanstvenom MMA dogadjaju jeste internacionalni duel izmedju bivšeg SBC šampiona u kategoriji do 70 kg, borca iz Sombora, Nemanje “Sledgehammer” Kovača, koji se nakon impresivne pobede na SBCu 20 prekidom u trećoj rundi, kao i trijumfa nokautom nad Slavoljubom Mitićem u prvoj rundi, u velikom stilu vratio na pobedničke staze i želi da nastavi niz još jednim velikim trijumfom. Kovač će imati priliku da se u SBC heksagonu susretne sa sjajnim borcem iz Brazila, Maxom "Magnumom" Limom. Predstavnik Family Fight Teama, bivši šampion, Nemanja Kovač, spreman je da stigne do veoma važne, desete profesionalne pobede u karijeri. Neće imati nimalo lak zadatak, jer ga u SBC kavezu čeka dokazani brazilski ratnik, Max "Magnum" Lima beskomprisni borac koji dolazi iz Curitibe. Reč je o veoma atraktivnom borcu koji je od svojih deset profesionalnih trijumfa, do devet došao prekidom borbe. 

23. priredba najbolje regionalne MMA organizacije biće prilika da se po prvi put kruniše SBC šampion u bantam kategoriji. Priliku za osvajanje titule najboljeg dobiće dva vrhunska borca iz kolevke MMA sporta, Brazila, Werlleson "Zico/Galinho" Martins Ribeiro i  Josivaldo "Nuno" Costa Araujo. Werlleson Martins Ribeiro veliki je potencijal MMA scene u Brazilu, a publika u našoj zemlji imala je priliku da vidi njegov poslednji nastup i raskošni talenat na SBCu 19 - Revenge manifestaciji održanoj u Novom Sadu. U decembru je Werlleson odradio fantastičnu borbu i slavio protiv domaćeg borca, Dušana Salkanovića. Član čuvenog Nova Uniao tima veoma je cenjen u profesionalnim MMA krugovima i važi za borca od kojeg se jako puno očekuje na svetskoj sceni. Najvažniju borbu karijere, mladi borac iz Brazila imaće priliku da odradi u svom drugom nastupu za SBC, protiv veoma opasnog sunarodnjaka. Werlleson će u svom šesnaestom profesionalnom nastupu pokušati da stigne do impresivnog trinaestog trijumfa u karijeri. Od dosadašnjih 12 pobeda, Ribeiro Martins je prekidom stigao u čak 11. Na drugoj strani Serbian Battle Championship heksagona, u svom SBC debiju, priliku svoje profesionalne karijere tražiće još jedan veoma atraktivan i opasan brazilski borac, Josivaldo "Nuno" Costa Araujo. Još jedan veliki potencijal sa 12 profesionalnih nastupa iza sebe, od kojih je do pobede stigao u 11. Josivaldo Costa Araujo koji predstavlja Nuno Costa tim pokušaće da savlada Werllesona i domogne se šampionske titule koja bi njegovu karijeru usmerila na staze najvećih svetskih uspeha. Kada je o Josivaldu reč, evidentno je da je takodje u pitanju borac koji imponuje ljubiteljima MMA sporta koji vole atraktivnu borbu - od svojih 11 pobeda, samo u jednoj je borba otisla do sudijske odluke. 

Publika će u Subotici imati priliku da vidi i pripadnice lepšeg pola u borbi po MMA pravilima, u još jednoj borbi za pojas šampiona između Zorke Stojanović iz Bosne i Hercegovine i Sheile "The German Tank" Gaff iz Nemačke. Poznata mlada profesionalka koja dolazi iz Fight Cluba Jedinstvo iz Brčkog, nastupiće na velikoj internacionalnoj SBC pozornici sa željom da dođe do sedmog trijumfa u karijeri i tako doda još jednu impresivnu pobedu na svoj profesionalni MMA skor, uz prestižni šampionski SBC pojas, koji bi joj otvorio vrata svetske MMA scene. Zorka je šampion Republike Srpske u kikboksu, prvakinja BiH u boksu i prvakinja Srbije u MMA. Najveći uspeh je ostvarila u Pragu na WKF prvenstvu gde je postala i svetska MMA šampionka. Sheila, protivnica iz Nemačke je profesionalna borkinja koja je nastupala širom Evrope, izmedju ostalog za KSW, kao i za najelitniju svetsku promociju, UFC. Iskusna profesionalka iz Ofenbaha imala je priliku da odmeri snage sa dvostrukom UFC šampionkom i verovatno najboljim ženskim MMA takmičarem svih vremena, Amandom Nunes, a protivnice su joj izmedju ostalih bile i Sara Mcmann i Jennifer Maia. Sheila je odradila 20 profesionalnih borbi u karijeri, na najvišem nivou, i ostvarila 12 pobeda. 

SBC turnir će se održati 7. septembra od 20 časova u Hali sportova. Cena ulaznice u pretprodaji iznosi 700 dinara dok će na dan spektakla biti 900 dinara. Ulaznice se mogu kupiti online na gigstix.com i u Turističkoj agenciji "SAM" ul. Matka Vukovića 3a (pored Simpa u dvorištu)

Tagovi: 
Ličnosti: 

Više o ovoj temi...

Pred prepunim tribinama Hale sportova u Subotici, sinoć je održan je pravi MMA spektakl – SBC 23 – Revenge. Kroz deset borbi prisutni su mogli da vide niz zanimljivih i atraktivnih poteza, nekoliko bržih pobeda, ali i nekoliko pravih duela za najidrživije borce. Takođe, veče su začinile dve borbe za upražnjenje SBC pojaseve, borba pripadnica lepšeg pola, kao i dve borbe u kojima su nastupili takmičari iz Subotice, Nemanja Uverić i Danijel Špoljarić

U brzim i efektnim borbama ističe se pobeda Nemanje „Sledgehammer“ Kovača. Njegov rival iz Brazila Escley “Pezao” de Araujo nije mogao da se suprotstavi brzom i veštom napadu takmičara iz Srbije. Što se borbi dama tiče, ubedljiva je bila Julija Pajić (Crna Gora), protiv Sanje Ristić iz Srbije, te...

detaljnije
Post date: Ned, 08.09.2019 - 09:58

Neki posetioci su večeras tri put bili na ovom događaju. A ovo je prilog za fotografe na spektaklu.

Celokupan izveštaj pogledajte ovde.

- https://www.subotica.info/2019/09/08/odrzan-mma-spektakl-u-subotici

Post date: Ned, 08.09.2019 - 02:09

Sve je spremno za vrhunski MMA spektakl SBC 23 - Revenge koji se po prvi put održava u Subotici. U Hali sportova u Dudovoj šumi 07. septembra 2019. sa početkom od 20 časova biće održane borbe mešovitih borilačkih veština. Pored najavljenih vrhunskih borbi i internacionalnog fight card-a svetskog renomea organizatori su za publiku u našoj zemlji i širom planete spremili istorijski MMA događaj vredan najvećih svetskih pozornica.

U Hotelu "Patria" u Subotici danas je održano zvanično merenje i konferencija za štampu. Predstavnici medija i posetioci u sali imali su priliku da vide zvaničnu proveru kilaže svih boraca koji će nastupiti na MMA spektaklu u Dudovoj šumi, kao i da čuju razmišljanja glavnih aktera ove velike internacionalne...

detaljnije
Post date: Pet, 06.09.2019 - 23:34
Custom Search