Uprkos porazu odlična igra Spartaka protiv Crvene Zvezde

Ned, 18.08.2019 - 12:21 -- dejan.vukovic

Spartak Ždrepčeva krv - Crvena Zvezda 2:3 (1:1)

Gradski stadion u Subotici. Gledalaca: oko 7.000. Sudija: Novak Simović. Strelci: 1:0 Tufegdžić (6.), 1:1 Vulić (37.), 1:2 Simić (49.), 2:2 Dunđerski (79.), 2:3 Tomane (85.)

Spartak Ždrepčeva krv: Ostojić, Dunđerski, Otašević, Tekijaški, Milošević (82. Ivančević), Jočić, Marčić, Mladenović (69. Gojkov), Tufegdžić, Denković, Šormaz

Crvena zvezda: Borjan , Gajić, Milunović, Pankov, Rodić (46. Žander), Jevtović, Petrović (81. Ivanić), Vulić, Simić, Krstović (55. Vukanović), Tomane.

Subotičani su poraženi od aktuelanog prvaka države u meču na kojem je postignuto pet golova i gde je Spartak imao početno vodstvo, postigao gol za novo poravnanje, ali je prelepim golom Tomanea pet minuta pre kraja ipak poražen. 

Pre početka utakmice publika je pozdravila igračice ženskog fudbalskog kluba Spartak koje su nedavno izborile plasman u 16 finala Lige šampiona i osigurale dvomeč protiv Atletika iz Madrida. Predsednik kluba Nikola Simović predao je buket cveća kapitenu "golubica", Violeti Slović za veliki uspeh.   

Početak utakmice pripao je crveno-belima koji su već u 2. minutu zapretili iz akcije koja je potekla od Simića, koji je odlično uposlio Jevtovića, međutim golman Ostojić bio je na visini zadatka. Uzvratili su subotičani i iznenadili Crvenu Zvezdu golom Tufegdžića koji se odlično snašao u šesnaestercu gostiju i savladao golmana Borjana za veliku radost domaće publike. Zvezda je imala dve odlične prilike za poravnanje preko Milunovića i Jevtovića, ali golman Spartaka je oba puta bio veoma siguran. Tufegdžić je mogao biti i junak susreta da je iskoristio priliku i udvostručio prednost subotičana, međutim ovaj put Borjan nije dozvolio da lopta uđe u mrežu. Zvezda je do poravnanja stigla u 37. minutu solo prodorom Vulića koji se probio po levoj strani krenuo ka sredini gola i sa oko 20 metara preciznim šutem savladao golmana Spartaka. 

Beograđani su do rezultatskog preokreta stigli početkom drugog poluvremena. Tomane je uputio dobar centaršut pred gol Spartaka gde je Simić odlično reagovao i pored Otaševića loptu poslao u mrežu za 1:2. Šest minuta kasnije mladi Šormaz se odlično probio u pšesnaesterac i uputio loptu ka golu, međutim  Pankov je odlično ušao u blok i otklonio opasnost. Subotičani su preuzeli inicijativu i bili stalna pretnja ka golu gostiju. Najbliži poravnanju domaći su bili u 75. minutu, Tufegdžić je uputio odličan šut ka golu ali na žalost mnogobrojne subotičke publike, lopta pogađa stativu. Spartak je ipakj uspeo da izjednači u 79. minutu odličnim šutem Dunđerskog iz velike daljine, iznenadio je ovaj šut i iskusnog Borjana koji je jedimo uspeo vrhovima pristuju da loptu malo odbije, ali je ona od stative ušla u mrežu za 2:2. Nakon poravnanja rezultata Crvena Zvezda je zaigrala znatno ofanzivnije. Ubrzo im se isplatio pritisak, Gajić je u 85. minutu centrirao sa desne strane a Tomane je nisko glavom loptu poslao u mrežu za konačnih 2:3.    

Custom Search