Strelci Spartaka prvaci Vojvodine

Ned, 01.09.2019 - 18:17 -- darko.kovacevic

Strelci Spartaka prvaci Vojvodine - Zlatna i srebrna ekipno, srebro i bronza pojedinačno

Na strelištu u Sremskoj Mitrovici u subotu 31.08.2019. godine održano je Prvenstvo Vojvodine serijskom malokalibarskom puškom u "C" programu. Takmičenje se odvijalo u 2 disipline: malokalibarska puška 40 ležeći i trostav 3x20, opšta kategorija.

Prvaci Vojvodine u najtežoj streljačkoj disciplini trostav 3x20 metaka postali su strelci Streljačkog kluba „Spartak“ iz Subotice predvođeni šampionom Srbije u vazdušnoj pušci Jelenom Todorović i vicešampionom Jarić Milanom koji su svoju dominaciju potvrdili upucavši 1409  krugova čime su odbranili titulu osvojenu prošle godine. Drugo mesto su zauzeli strelci Streljačkog društva „Stražilovo“ iz Sremskih Karlovaca sa 1405 krugova, dok su treće mesto osvojili strelci SSK „Vojnik“ iz Subotice sa 1249 krugova.

Jelena Todorović je rezultatom od 482 kruga zauzela 2 mesto i srebrnu medalju, Milan Jarić se sa 479 krugova plasirao na 4 mesto dok je treći strelac Slaviša Mojsić sa upucanih 448 krugova zauzeo 6 mesto.

Pored titule prvaka, strelci Streljačkog kluba „Spartak“ iz Subotice postali su i vicešampioni u disciplini malokalibarska puška 40 ležeći. Sa upucanih 992 kruga zauzeli su drugo mesto koje su odbranili osvojivši ga prošle sezone. Prvaci su postali strelci Streljačkog društva  „Stražilovo“ iz Sremskih Karlovaca sa 1016 krugova, dok su treće mesto osvojili strelci SSK „Vojnik“ iz Subotice sa 949 krugova.

Za ekipu Streljačkog kluba „Spartak“ iz Subotice takmičili su se Milan Jarić koji je sa 338 krugova osvojio bronzanu medalju, Slaviša Mojsić koji je zauzeo 6 mesto i Jelena Todorović koja se plasirala na 7 mesto. Pored ekipnog takmičenja kao pojedinac takmičio se i Babić Milan koji je zauzeo solidno 11 mesto.

(info: SK Spartak)

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search