Ponovo uspešna nedelja iza takmičara Jedriličarskog Kluba Palić

Pon, 02.09.2019 - 10:32 -- darko.kovacevic

Takmičari klase Laser su u periodu od 26. do 30. avgusta učestvovali na državom prvenstvu Mađarske - Audi Laser regata, koja je održana u mestu Alšoorš u Mađarskoj, na jezeru Balaton.

Na regati su učestvovali takmičari iz tri kluba iz Srbije - JK Palić, JK Reful i JK Zemun. Tim je vodio trener JK Palića, Dejan Zakić.

Tokom 4 dana regate bio je slab vetar i održano je samo dve trke.

Sastav ekipe, koja je učestvovala na državnom prvenstvu u Mađarskoj: Danilo Bešić, Dario Bešić, Mate Salai, Kristina Boja i Petra Bujovčić.

Kristina Boja (JK Zemun) osvojila je zlatnu medalju u klasi Laser 4.7, dok je Danilo Bešić (JK Palić) osvojio bronzanu medalju u klasi Laser Radial.

Takmičari klase FINN su dana 31. avgusta i 1. septembra imali regatu, i to Otvoreno Prvenstvo Vojvodine, koje je održano na Paliću, u organizaciji Jedriličarskoj Kluba Palić i Jedriličarskog Saveza Vojvodine.

Prvi dan je održano dve trke, dok je drugi dan bilo idealnih uslova za održavanje tri trke. Kao rezultat ukupno održanih pet trka na Otvorenom Prvenstvu Vojvodine do pobedničkog postolja su stigli sledeći takmičari JK Palića: Danilo Bešić (1. mesto), Atila Dubičanac (2. mesto), Robert Kovač (3. mesto).

Odmah nakon gore navedenih regata, reprezentacija Srbije putuje na Balkanijadu, koja će se ove godine održati u Tivtu, u Crnoj Gori. U reprezentaciju Srbije su ove godine ušli pet takmičara JK Palića, i to: Nenad Zakić, Aleksa Sretenović, Luka Sretenović, Danilo Bešić i Robert Kovač, kao i trener kluba Dejan Zakić.

(info: Andrea Kikić)

Ličnosti: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search