Шта нам тешко да направимо волонтерску акцију

Kategorija: 

У понедељак 26. августа званично је почео први круг конкурса "Шта Нам Тешко" - https://mladisuzakon.rs/

Кроз овај конкурс ће до краја 2019. године бити подржано 135 #ШтаНамТешко волонтерских акција широм Србије износом од 20.000 до 48.000 динара по пројекту, а укупно са чак 6.5 милиона динара!

Конкурс „Шта нам тешко“ спроводе Млади истраживачи Србије у партнерству са Покретом горана Војводине, ЦеГраД-ом из Обреновца и Народним парламентом из Лесковца, уз подршку Министарства омладине и спорта Републике Србије кроз програм Млади су закон.

Први круг конкурса за #ШтаНамТешко акције званично је отворен од понедељка 26. августа до среде 25. септембра. На конкурсу могу да учествују сви млади (узраста од 15 до 30 година) било да су чланови и чланице удружења младих, било да то нису односно да представљају неформалну групу.

Циљ ШтаНамТешко конкурса је да допре до што већег броја младих и из удаљених и мањих средина наше земље и пружи им подршку како би се оснажили и научили да уз одређена знања и вештине њихове идеје могу да постану стварност а њихов труд  произведе промену и бољитак. Желимо да се што већи број младих придружи ШтаНамТешко акцијама и у свом месту поправи паркић, окречи неку запуштену просторију и направи клуб за друштвене игре, направи изложбу или предавање о значајним догађајима или особама из свог места, допринесе смањењу употребе пластичних кеса и амбалаже, засади дрвеће и још много тога.

Сви детаљи конкурса као и смернице за конкурисање налазе се на платформи mladisuzakon.rs

Позивамо вас да будете део промене да заједнички радимо на ширењу вести о конкурсу јер ШтаНамТешко. Објавите вест. Позовите нас да гостујемо у вашим информативним, едукативним и забавним емисијама да разговарамо о конкурсу и дамо више информација  зантересованим будућим волонтерима и волонтеркама. Направите прилог са члановима и чланицама пројектног тима. Представите чланове нашег пројектног тима.

Партнери Младих истраживача Србије за теериторију АП Војводина су колеге из Покрета горана Војводине са седиштем у Сремском Карловцима. За сва додатна питања као и договор око термина вашег извештавања о конкурсу ШтаНамТешко будите слободни да  позовете:

Николу Благојевића
[email protected]
+381 21 881 027
063 422 920

Владимира Будалића
[email protected]
+381 21 881 027
060 096 7248

Custom Search