Ubedljiva pobeda Srbije na startu turnira

Sub, 07.09.2019 - 00:28 -- dejan.vukovic

Srbija – Izrael 3:0 (3:0)

Gradski stadion u Subotici. Sudija: Nikola Radaković, Strelci: 1:0 Topić u 8., 2:0 Savić u 29. 3:0 Vidosavljević u 40. minutu.

Srbija: Mićović, Radmanovac (85. Ignjatović), Stajić, Eraković, Zukić (85. Ristović), Vidosavljević (60. Belić), Savić, Mitrović (72. Balaž), Topić (72. Stojanović), Momčilović (60. Jočić), Pavlović (60. Burmaz).

Israel: Nir On Omer, Lugassy, Laufer, Gadir (45. Jauabra), Shahar, Davida (45. Drori), Ovadia (45. Mizrahi), Einbrom (45. Meir), Niddam (85. Avitan), Cohen (45. Hleihil), Efrat (45. Korine).

Srbija je odlično počela 26. izdanje Memorijalnog turnira „Stevan Vilotić Ćele“. Na otvaranju Memorijala u Subotici Orlići su sa 3:0 (3:0) savladali reprezentaciju Izraela koja brani titulu osvojenu prošle godine, a pobednik je, može se reći, bio poznat posle prvog poluvremena u kojem su domaći stigli do tri gola prednosti.

Srbija je do prve šanse stigla već u 2. minutu, lepo su tada kombinovali Zukuć i Savić, i već tada najavili da će biti opasni pred golom Izraelaca. Do nove šanse čekalo se svega tri minuta, a tada je Vidosavljević poslao loptu preko gola. Domaća reprezentacija je povela u 8. minutu. Savić je odradio lep posao po levoj strani, uposlio je Topića koji lako postiže vodeći gol za Srbiju. U narednih dvadesetak minuta publika na Gradskom stadionu u Subotici mogla je da posmatra uglavnom inicijativu domaće reprezentacije, ali bez izrazitih prilika za gol. Tako je bilo sve do 29. minuta kada je prednost Orlića duplirana. Sada se u ulozi asistenta našao Zukić, primetio je slobodnog Savića koji vešto vara golmana Nir On Omera za ozbiljnih 2:0 za prvih pola sata igre u Subotici. Dobro poluvreme Srbija je zaključila uz malo sreće i veštine. Dosuđen je slobodan udarac za domaće, na ivici šesnaesterca. Vidosavljević je iskoristio nespremnu odbranu rivala, šutirao precizno za visokih 3:0 na kraju prvog dela igre.

Početkom drugog poluvremena Srbija je ponovo pripretila, pokušao je Eraković glavom, a prvu priliku Izrael je imao tek u 57. minutu. Dobro je šutirao Korine, ali je na mestu bio Mićović. Isti igrač bio je u šansi i u 69. minutu, posle ubacivanja po levoj strani, ali je za malo zakasnio. U 77. minutu zatresla se prečka Srbije, Jauabra je šutirao sa distance, ali promene rezultata nije bilo. Promene nije bilo ni sa druge strane, pokušao je Zukić, golman rivala ostao je ukopan, ali se lopta „prošetala“ pored stative. Drugo poluvreme donelo je manje šansi a oba selektora su dosta kombinovala. Pogotovo je to činio Guy Azouri, strateg Izraela, koji je drugi deo igre sačekao sa šest novih igrača u postavi.

U drugoj utakmici Mađarska je sa 2:0 savladala Crnu Goru pa nam predstoji veliki duel između Srbije u Mađarske u Senti u nedelju 8. avgusta od 16:30 časova.  

Crna Gora – Mađarska 0:2 (0:2)

Stadion u Kuli, Sudija: Nebojša Zeljković. Strelci: Beke u 13. i 34. min.

Crna Gora: Joksimović, Drinčić, Nikočević, Vuković, Vukotić (Dubljević), Vujanović (Todorović), I. Vukčević, P. Vukčević, Osmanović, Mučić (Bojović), Račić (Gašević).

Mađarska: Asvanyi, Szucs, Skribek (Kovacs), Kocsis Bence (Hidi), Cipf (Sipos), Kormendi, Tamaš, Radics (Farkas), Beke (Halmai), Kalafat (Szabo), Lakatos.

Custom Search