Prijem delegacije Memorijalnog turnira

Pon, 09.09.2019 - 22:20 -- nikola.stantic

Predstavnici Fudbalskog saveza Srbije, familije Vučić-Vilotić, te predstavnici reprezentacija koje nastupaju na Memorijalu bili su u ponedeljak gosti u Gradskoj kući u Subotici. Njih je primio Nemanja Simović, član Gradskog veća Subotice zadužen za sport i omladinu. 

Tom prilikom Nemanja Simović se zahvalio porodici Stevana Vilotića na upornosti da turnir i dalje traje, Fudbalskom savezu Srbije koji je prepoznao u Subotici dobrog partnera, ali i svima onima koji svojim radom doprinose da turnir traje već više od četvrt veka. – Dobro došli u Subotici, grad sportova. Imamo 148 klubova registrovanih u Sportskom savezu, a oni postižu zapažene rezultate, tako da sa ponosom možemo reći da imamo članove u Super ili Prvoj ligi u gotovo svim sportovima. Možemo se pohvaliti i sa brojnim medaljama sa najvećih takmičenja, a ponosni smo i na mlade sportiste koji već krče put ka visinama, pa i prema narednoj Olimpijadi. Istovremeno, urađeno je mnogo na poboljšanju sportske infrastrukture u Subotici, a posebno se to vidi na Gradskom stadionu. Tamo su urađeni reflektori, potom je zamenjena kompletna travnata podloga sa drenažnom, kao i nova atletska staza, a uskoro kreću radovi na rekonstrukciji tribina. Kada sve bude gotovo, neće biti prepreka da se u Subotici igraju evropski mečevi – naglasio je Simović.

Svetlana Vučić Vilotić, istakla je veliku zahvalnost svima koji su pomogli da se ovaj turnir razvije, Fudbalskom savezu Srbije, organizatorima na Severu Bačke, idejnom tvorcu Ivici Kajdočiju, počasnom predsedniku Fudbalskog saveza Srbije Tomislavu Karadžiću i dodala: – Mogu da se samo zahvalim Subotici koja 26. put podržava Memorijal koji nosi ime moga oca. Drago mi je što ja turnir značajan za mlade fudbalere kojima predstoje kvalifikacije na Evropsko prvenstvo. Bio je pravi užitak posmatrati utakmice naših selekcija, a primetno je da je napravljen značajan korak u poboljšanji infrastrukture u Subotici, Bačkoj Topoli i Senti, na radost naše dece koja se bave sportom.

Kako je to i običaj, u danu pauze organizovan je oficijenlni ručak za predstavnike reprezentacija koje učestvuju na 26. Memorijalnom turniru „Stevan Vilotić Ćele“. „Jelen“ salaš na Paliću, kraj Subotice, ugostio je domaćine i organizatore, porodicu Vučić-Vilotić, te delegacije reprezentacija koje gostuju u Srbiji, Crne Gore, Izraela i Mađarske. Već po tradiciji, bila je to prilika da se razmene pokloni, suveniri, ali i utisci. Turnir u Subotici izuzetno je koristan za sve učenike, jer je to odlična provera pred kvalifikacije za Prvenstvo Evrope. Takođe, Dušan Gelić, direktor turnira, je tom prilikom istakao zahvalnost gradu Subotici i svima koji pomažu u organizaciji, a posebno familiji Vučić Vilotić, te da je Fudbalski savez Srbije tu da pruži svu potrebno podršku. Bila je to prilika da se u neformalnom okruženju i proćaska da li se bolja rakija pravi u Mađarskoj ili Srbiji, a otklonjene su i dileme oko penala koji su obeležili drugo kolo, kako u Senti gde su Srbije i Mađarska igrali 3:3, tako i u Kuli, gde je Izrael poravnao sa penala u sudijskoj nadoknadi. Bilo je zanimljivo slušati i pozdrave starih znanaca, te nije bilo čudno da Izraelci govore na mađarskom, Srbi na mađarskom...

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search