Remi Srbije i Mađarske

Pon, 09.09.2019 - 20:50 -- dejan.vukovic

Srbija – Mađarska 3:3 (1:2)

Senta, stadion FK Senta, gledalaca: oko 400. Sudija: Novak Simović, pomoćnici: Miloš Simović, Matija Olajoš Nađ. Strelci: 1:0 Vidosavljević (8. min), 1:1 Njari (31. min - iz penala), 1:2 Halmai, 2:2 Pavlović (58. min - iz penala), 2:3 Kalafat (74. min), 3:3 Vidosavljević (83. min - iz penala)

Srbija: Mićović, Radmanovac (75. Đurković) Stajić (75. Blagojević), Belić (67. Velikić), Eraković, Zukić (46. Burmaz), Vidosavljević, Savić (46. Jočić), Mitrović, Stojanović (46. Topić), Pavlović (85. Ignjatović) 

Mađarska: Onodi, Hušti, Kalmar, Varju, Hidi, Halmai (59. Beke), Kovač (59. Cipf), Farkaš, Njari, Sabo (87. Tamaš), Kalafat (75. Škribek) 

U okviru turnira Stevan Vilotić - Ćele u zanimljivoj utakmici pred punim tribinama u Senti, reprezentacije Srbije i Mađarske odigrale su nerešeno 3:3 (1:2). Srbija je odigrala dobar meč, ali su protiv sebe imali dobrog rivala, pa je remi možda i najpravednije rešenje. 

Orlići mogu da žale za propuštenim prilikama pri rezultatu 1:0, ali su potom u dva navrata pokazali karakter, kada su stizali prednost rivala. Mađarska je bila agilnija na samom početku meča, a u prvoj prilici bili su već u prvom minut. Sabo je proigrao Halmaia, a njegov šut je blokiran. Dva minuta kasnije u prilici je bio Kovač, ali ranog gola za Mađare nije bllo, Uzvratila je Srbija brzo, u sedmom minutu. Prošo je po desnoj strani Radmanovac, uposlio Zukića, a dobro je reagovao Onodi. Minut kasnije Srbija je povela. Sada se Zukić našao u ulozi asistenta, a lep gol postiže Milutin Vidosavljević, lopta se odbila od stative i zaigrala iza leđa golmana rivala. Mogao je Vidosavljević da duplira prednost u 19. minutu. Bio je u stopostotnoj šansi posle ubacivanja Pavlovića, ali je ovoga puta u duelu sa Onodijem bolji bio golman Mađarske. Inicijativu Srbije presekao je dosuđeni penal za Mađarske. Loptu je na kreč namestio Njari, šutirao je ne mnogo snažno, ali precizno za poravnanje u 31. minutu. Uskoro naš severni sused dolazi i do preokret. Šutirao je u 39. minutu dobro Sabo, Mićović je dobro reagova, ali je na odbitak naleteo Halmai. Ovoga puta odbrane nije bilo.

Drugi deo meča počinje inicijativom Srbije, ali prvu šansu imao je Kovač, za Mađarsku. Nije to mnogo pokolealo Orliće. Ređali su napade, pokušaj Pavlovića zaustavljen je rukom u kaznenom prostoru Mađarske, a upravo je Pavlović uspešno realizovao najstrožu kaznu za poravnanje u 58. minutu. Imao je isti igrač još jednu priliku. Nije pogodio Pavlović iz igre, ali jeste Kalafat sa druge strane, pa je Mađarska od 74. minuta ponovo imala prednost. Novi niz napada Srbije Mađarska prekida šansom, Sabo pogađa prečku u 80. minutu. Minut kasnije oboren je Velikić u kaznenom prostoru Mađarske, a ovoga puta penal realizuje Vidosavljević.

Poslednjeg dana turnira biće odlučen i konačan pobednik. Nakon dva kola Srbija i Mađarska imaju po četiri boda i najozbiljini su kadidati za osvajanje 26. Memorijala. Slede Izrael i Crna Gora sa po jednim bodom. U poslednjem kolu koje je na programu u utorak 10. septembra u Bačkoj Topoli se od 15:15 časova sastaju Mađarska i Izrael a u Subotici na Gradskom stadionu od 17 časova Srbija igra meč sa Crnom Gorom.  

Custom Search