Srbija osvojila 26. Memorijalni turnir Stevan Vilotić Ćele

Sre, 11.09.2019 - 20:53 -- dejan.vukovic

Srbija – Crna Gora 2:0 (0:0)

Gradski stadion u Subotici. Gledalaca: oko 300 Sudija: Novica Anđelovski, pomoćnici: Darko Savović i Atila Harmat. Strelci: 1:0 Pavlović (50. iz penala) 2:0 Mitrović (78. min).

Srbija: Mićović, Radmanovac (Mitrović), Stajić (Blagojević), Balaž (Đurković), Eraković, Jočić (Velikić), Zukić (Burmaz), Vidosavljević (Savić), Topić (Stojanović), Momčilović, Pavlović.

Crna Gora: Joksimović, Dubljević, Babić, Vukotić (Vujanović ), Gašević (Todorović), Osmanović, Janjić, Mrvaljević (I. Vukčević), Račić, Sijarić (Nikočević), Bojović (Mučić).

Srbija je osvojila prvo mesto na 26. Memorijalu „Stevan Ćele Vilotić“ nakon što je u poslednjoj utakmici pobedila Crnu Goru sa 2:0. Orlići su iskoristili svoje šanse da na kraju podignu pobednički pehar.

Poslednjoj utakmici u Subotici prisustvovali su uvaženi gosti, Tomislav Karadžić, počasni predsednik FSS, Saša Ilić dugogodišnji kapiten Partizana, Milovan Mitić direktor omladinskih selekcija FSS, Svetlana Vučić Vilotić ćerka čika Ćeleta, Nemanja Simović član gradskog veća zadužen za sport i omladinu, Tamara Dimitrioski direktor JKP Stadion, Ivica Francišković bivši igrač Spartaka i dr. 

Početak meča protekao je u ispitivanju snaga. Uglavnom se igralo na sredini terena, bez opasnosti po golmane. Kako je vreme odmicalo reprezentacija Srbije je povećavala inicijativu, ali nije imala rešenje da nadmudri odbranu Crne Gore. Tek u finišu prvog dela osmelio se Milutin Vidosavljević da uputi šut ka golu protivnika. Bilo je to bezopasno po golmana Sergeja Joksimovića kome je lopta završila u naručju. Vidno je bilo da je umor prisutan kod igrača. Za četiri dana su odigrali tri meča jakog intenziteta, ali želje i volje za dokazivanjem i dobrim rezultatom nije manjkalo kod nijednog tima.

Kako je počelo drugo poluvreme i igra je bila bolja. U 50. minutu neko je odigrao rukom od igrača Crne Gore, a sudija je pokazao na belu tačku. Orlići su poveli golom Lazara Pavlovića, 1:0. Mogli su domaći igrači da povećaju prednost, ali su Topić i Zukić bili neprecizni. Inicijativa Srbije se isplatila u 78. minutu. Posle kornera i odbitka Danilo Mitrović je plasirao loptu u mrežu i povećao na 2:0. Nekoliko minuta kasnije Srbija je imala još jednu dobru priliku, ali je golman Crne Gore bio na mestu i odbranio udarac Velikiću. Trgla se Crna Gora u finišu meča, pokušavali su da smanje prednost Srbije, ali nisu uspeli. Bili su pred golom Ivan Vukčević i Nikša Vujanović, međutim Novak Mićović je odlično intervenisao i sačuvao mrežu. Imali su gosti priliku u poslednjem minutu da iz slobodnog udarca smanje, ali je Mićović odbranio pokušaj Nikše Vujanovića da ublaži poraz.

Drugi meč poslednjeg dana između Mađarske i Izraela odigran je na terenima u Akademiji TSC u Bačkoj Topoli. Bila je ovo jedina utakmica na turniru koja je završena bez golova. Nakon tri kola i šest uzbudljivih utakmica prvo mesto pripalo je Srbiji sa 7 osvojenih bodova, drugo mesto pripalo je reprezentaciji Mađarske sa 5 bodova, treće Izraelu sa 2 boda dok je četvrtoplasirana reprezentacija Crne Gore sa 1 osvojenim bodom. 

Posle utakmice usledila je dodela priznanja najboljim pojedincima i pehari za plasman. Najbolji Golman je Novak Mićović, čuvar mreže Srbije, prvi strelac je takođe iz pobedničke ekipe Milutin Vidosavljević sa postignuta tri gola. I priznanje za najboljeg igrača otišlo je domaćem timu. Lazar Pavlović poneo je tu laskavu titulu, dok je kapiten Orlića Strahinja Eraković proglašen za najtalentovanijeg igrača Srbije. Selektoru Ivanu Jevću pripalo je priznanje za najboljeg trenera. Nagrada „fer – plej“ koja nosi ime po Ivici Kajdočiju, zaslužila je ekipa Izraela, čiji fudbaleri su dobili najmanje žutih kartona. 

Custom Search