Premijera: Kratak film o lepoti

Pet, 20.09.2019 - 14:05 -- darko.kovacevic

Premijera prvog filozofskog filma članova Kluba ljubitelja muzike, filozofije i filma Fondacije "Danilo Kiš” pod naslovom "Kratak film o lepoti" održaće se u sredu, 25. septembra 2019. godine, u bioskopu "Aleksandar Lifka", sa početkom u 16 časova. Ulaz je slobodan.

"Kratak film o lepoti", u režiji Vladimira Janića i Ognjena Janića, rađen je po scenariju koji je napisao profesor filozofije Dragan Krstić.

Autori filma Vladimir i Ognjen Janić snimili su neobičan, zanimljiv, lep i poetičan film, umereno se služeći dijalogom i muzikom, a maksimalno slikom i filmskom sintaksom.

U središtu priče ovog igrano-dokumentarnog filma je mladić koji, razmišljajući o lepim devojkama, o devojkama koje su mu se dopadale, dolazi do filozofskog pitanja: Šta je lepo? Do istog pitanja dolazi i njegova drugarica Ana, novinarka gradskog lista, razgovarajući sa slučajnim prolaznicima o lepim arhitektonskim zdanjima i drugim umetničkim delima Subotice.

U nastojanju da odgovori na postavljeno pitanje, mladić traži pomoć od filozofa, počevši od Platona i Aristotela, preko Hjuma, Lajbnica, Kanta, Ničea, pa sve do Leonida Stoloviča.

Posle projekcije filmska ekipa profesora Dragana Krstića, koju čine: Mirjana Konstantinović, Elena Čavlin, Dragana Nikolić, Radojka Paštar, Jelena Boroš, Nikoleta Karačonji, Goran Bajčetić, Milan Radulović, Aleksandar Rakić, Laslo Mesaroš, Ognjen Janić i Vladimir Janić, pokloniće se publici.

U muzičkom delu programa nastupiće gitarista Dejan Vrana, koji će svirati muziku iz Filma.

Voditeljka programa je Nikoleta Karačonji.

Mesto održavanja: 
Vrsta događaja: 
Vreme održavanja - početak: 
Sre, 25.09.2019 - 16:00
Kategorija: 
Custom Search