Суботица ће увек бити уз Грачаницу

Pet, 20.09.2019 - 19:12 -- nikola.tumbas

У оквиру посете општини Грачаница поводом Дана општине, градоначелник Суботице Богдан Лабан са сарадницима састао се данас са председником општине Срђаном Поповићем, а након тога присуствовао је полагању камена темељца за изградњу куће породици Немање Стевића из Сушице који је недавно смртно страдао у саобраћајној несрећи. Срђан Поповић је положио камен темељац за пету од укупно шест кућа колико ће општина Грачаница изградити до краја године.

Камен темељац за изградњу породичне куће самохраној мајци Катарини, која ће у њој одгајати троје мале деце, осим председника Поповића положили су и заменик директора Канцеларија за Косово и Метохију Дамјан Јовић, председник привременог органа СГ Приштине Љубинко Караџић и Бранимир Стојановић, државни секретар у Министарству привреде Владе Србије.

–  Један од приоритета јесте утемељење наших породица на овом простору и нећемо стати док кров над главом не добије свака породица којој је то потребно – казао је Поповић.

Дамјан Јовић се захвалио општини Грачаница која, по његовим речима, свакога дана показује бригу, пажњу и одговорност за породице и указао на јединство и слогу коју и овом приликом исказују заједничком сарадњом Суботица и Грачаница.

– Ово је само једна у низу кућа која ће и општина, и Република Србија, и ми сви заједно градити. Са нама су данас овде и колеге из најсевернијег српског града, Суботице, што само сведочи о ономе што нам је некада највише недостајало, а чега данас све више имамо, а то су слога и јединство. Срећом, имамо и све више могућности да помажемо и породице, и школе, и обданишта, и све оно што је неопходно да би наш народ овде сваким даном све боље живео – казао је Јовић.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search