Aca Laković u Krupari

Ned, 29.09.2019 - 14:58 -- darko.kovacevic
Kolekcija članaka: 

U subotu, 28. septembra, u bačkodušanovskoj "Krupari", Đorđe Kuburić ugostio je Aleksandra Lakovića.

Gost "Književnih večeri u Krupari", Aleksandar Laković, rođen u Peći 1955. godine, objavio je više knjiga poezije i eseja, jedan roman I dva putopisa (oba posvećena Hilandaru). Razgovor se vodio o romanu "Kad kuće nismo zaključavali" i knjizi "Hilandar i Sveta Gora između mita i istorije".

 

Autor teksta: 
Fotograf: 

Više o ovoj temi...

МЕЂУНАРОДНА КЊИЖЕВНА КОЛОНИЈА СРПСКО КЊИЖЕВНО ДРУШТВО – КРУПАРА 2019.

  • Време и место: 26 – 29. август 2019, Бачко Душаново код Суботице
  • Учесници: Пaвeл Пилх (Чeшкa), Eрик Taу Кнудсeн (Дaнскa), Рoлaнд Oрчик (Maђaрскa), Даница Вукићeвић, Ивaнa Mилaнкoв и Eнeс Хaлилoвић (Србија)
  • Организација: Српско књижевно друштво и Крупара уз финансијску подршку Министарства културе и информисања Републике Србије
  • Домаћин и уредник: Ђорђе Кубурић
  • Координатор: Дејан Симоновић

Међународна књижевна колонија Српско књижевно друштво – Крупара подразумева иновативни радни приступ. Замисао је да  књижевнице и књижевници из Србије сами, лицем у лице, без посредника, представе своја књижевна достигнућа и своје књижевне погледе тумачима...

detaljnije
Post date: Pon, 26.08.2019 - 16:24

U bačkodušanovskoj Krupari, u ciklusu književnih večeri sa Đorđem Kuburićem, predstavljen je roman o neodrastanju - "Bratstvo gnevnih" Darka Kovačevića.

U srazu sećanja bilo je reči o odrastanju kao pokušaju da se prevaziđu hendikepi, ili lične, fizičke, mentalne, istorijske, etničke i druge barijere (ako vam draže); o individualno-kolektivnom ili kolektivno-individualnom karakteru protagonista ili antagoniste ove priče; o vremenima koja se menjaju (a opet sve nekako ostaje isto); o obrazovanju, herojima ili antiherojima ulice, ćoška, škole i porodice; o Parmenidu i njegovoj nedokučivoj poemi; o (izgubljenim i nađenim) generacijama, očevima i sinovima. Dakako i o rokenrolu.

"Bratstvo gnevnih" je prvo izdanje subotica.info, štampana je u subotičkoj "Minervi" i deo je...

detaljnije
Post date: Ned, 26.08.2018 - 14:06

Večeras je u bačkodušanovskoj Krupari predstavljen roman Kičma noći Ota Oltvanjija. Gosti koji su uspeli da probiju nemoguću panonsku maglu, kroz eho gluve zimske noći mogli su da slušaju kako voditelj književnih večeri u Krupari Đorđe Kuburić i Oto Oltvanji krune žanrovsku književnost na elemente zločina, fantastike i horora koje bismo mogli doživeti i u stvarnosti, a kojih se ne moramo plašiti dok nam se ne dogode. Ili treba da ih se plašimo da nas ne preplaše ako nas zadese? E, da ovo nije bila književna večera, odgovor bi nam bio serviran, ali onda ne bismo ni postavljali pitanja. Tako.

Ovako, baš na ovoj uzbudljivoj književnoj večeri gostovali su i Norman Mejler, Stiven King, Borislav Pekić, ali i Alis Manro (ovogodišnja...

detaljnije
Post date: Ned, 22.12.2013 - 00:35

U subotu, 28. septembra 2013, u „Krupari“ (Bačko Dušanovo) gostovao je Svetislav Basara, kao četrdeseti pisac ove ugledne književne tribine, koja traje već tri i po godine.

U odličnoj atmosferi, među brojniom posetiocima, Basara je nedahnuto pričao o svom poslednjem romanu „Dugovečnost“, ali i drugim okolnostima svog književnog i privatniog života.

Post date: Čet, 03.10.2013 - 23:59

Prošle subote Đorđe Kuburić je u "Krupari" dočekao beogradsku književnicu Vladislavu Vojnović. Predstavljene su dve njene nove knjige: zbirka pesama "PeeMeeSme" i roman "Lenjinova desnica ili kako se udati za agenta CIA". Mnogobrojna publika bila je oduševljena Vladislavinom poezijom, te njenom duhovitom i opuštenom verbalnom energojom.

Iste večeri u istom prostoru otvorena je i izuzetno uspela izložba slika subotičkog umetnika Miroslava Jovančića.

Ovo prijatno i uzbudljivo veče upotpunjeno je i dojmljivom Svirkom Jovančića i njegovih prijatelja.

Info External
Foto: Miloš Spasojević

Post date: Sub, 29.01.2011 - 20:34
Custom Search