Poznati ruski pijanista nastupa u Gradskoj kući

Sre, 02.10.2019 - 11:44 -- nikola.tumbas

Svečana sala subotičke Gradske kuće upisaće se 6. oktobra među najprestižnije muzičke dvorane poput Konzervatorijuma Čajkovski, Koncertne kuće Rahmanjinov, Sabornaje palate, Sumida Trifoni hola u Tokiju... U Subotici će nastupiti Andrej Gugnin, poznati ruski pijanista, koji ove godine nastupa u Londonu, Moskvi, Tokiju, Jerusalimu, Beogradu i drugim svetskim metropolama.

Samo pet dana pre nastupa u Subotici, Gugnin će održati koncert u Konzervatorijumu Čajkovski, najprestižnijoj koncertnoj dvorani u Rusiji.

- Izuzetno je važno da pijanista svetskog renomea kakav je Gugnin nastupi u našem gradu jer to Suboticu stvalja rame uz rame sa svetskim metropolama. Činjenice  koje  stvaraju uslove da na veliko zadovoljstvo  svih nas  zajedno učestvujemo u realizaciji ovako prestižnog događaja u Subotici i uživamo u njemu su brojne: Svečana sala ili Velika većnica Gradske kuće pored neprikosnovene arhitekture i fantastične akustike, jedina je ustanova u Subotici koja uz Muzičku školu poseduje koncertni model klavira, najprestižnijeg brenda klavirske industrije. Subotička publika itekako prepoznaje kvalitet i vrhunsko muzičko izvođenje i negovanje klasične muzike kao i negovanje pravih kulturnih vrednosti tradicija je grada Subotice. Ne treba zanemariti ni činjenicu da je Muzička škola Subotica jedna od najstarijih muzičkih škola ne samo kod nas nego jedna od najstarijih muzičkih škola ovog podneblja. Takođe je važno što će Gugnin posetiti Muzičku školu i održati neku vrstu javnog časa subotičkim đacima - rekla je sekretar Sekretarijata za društvene delatnosti Jasmina Stevanović.

Renomirani pijanista Gugnin, za kog muzička kritika ističe da je jedan od najuzbudljivijih pijanista svoje generacije, subotičkoj publici predstaviće se delima Čajkovskog i Šopena.

- Gugnin je prihvatio poziv gradonačelnika Subotice Bogdana Labana da nastupi u gradu u kom živi više od 20 nacija, i koji predstavlja biser multikulturalnosti. Uz to, Gugnina je privukla i činjenica da Svečana sala subotičke Gradske kuće zbog svoje velelepne arhitekture i savršene austike predstavlja svojevrsni koncertni biser. Takođe, u Gradskoj kući nalazi se jedini koncertni klavir u Vojvodini, najprestižnije klavirske marke Stenvej, na kojima svira 98 odsto najpoznatijih svetskih pijanista - rekla je Ana Vrbanec, predstavnik kuće Pijano lend i ekskluzivni zastupnik najprestižnijeg klavirskog brenda STEINWAY&SONS i organizator Koncertne sezone.

Direktorka Muzičke škole Dragana Nikolić istakla je da Subotici i subotičkim đacima izuzetno znači susret i razgovor sa renomiranom svetskom zvezdom kakva je Gugnin.

- Verujem da će naši učenici uživati u susretu s virtuozom svetskog renomea. I izuzetno sam zahvalna gradu Subotici što ja nama kao školi i našoj deci omogućio ovakav susret. Susret sa takvim virtuozom biće im važan podstrek da još marljivije i vrednije rade na ostvarivanju svojih snova i ambicija - rekla je Nikolić.  

Pokrovitelj koncerta je grad Subotica, prijatelj koncerta je Vinarija Zvonko Bogdan, a koncert realizuje muzička kuća “Piano land” iz Beograda. Koncert se održava u nedelju 6. oktobra s početkom u 20.00 časova.

Rezime sa koncerta videti ovde  - https://www.subotica.info/2019/10/07/ruski-pijanista-gugnin-odusevio-sub...

Autor teksta: 
Custom Search