Održana škola Društva mladih neurologa Srbije posvećena glavoboljama

Pon, 07.10.2019 - 19:45 -- nikola.tumbas
Jasna Zidverc Trajković o glavobolji
Jasna Zidverc Trajković o glavobolji
Ranko Raičević o školi glavobolje
Ranko Raičević o školi glavobolje
Oliver Tamaš o školi glavobolje
Oliver Tamaš o školi glavobolje

Dana 4. i 5. oktobra u Kongresnom centru - Velika terasa na Paliću održala se osma Škola Društva mladih neurologa Srbije posvećena glavoboljama. Rukovodilac Škole bila je prof. dr Jasna Zidverc Trajković dok je predsednik Organizacionog odbora Škole bila dr Olivera Tamaš sa Klinike za neurologiju, Kliničkog centra Srbije. Predavači Škole su bili eksperti naše zemlje iz ove oblasti, dok su prezenteri prikaza slučaja bili mladi neurolozi iz svih univerzitetskih centara.

U Školi je učestvovalo 150 polaznika iz svih delova Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

U Školi se govorilo o epidemiologiji i klasifikaciji glavobolja, o značaju anamneze, fizikalnom, neurološkom pregledu i o dopunskim dijagnostičkim metodama kod bolesnika sa glavoboljom, o kvalitetu života ovih pacijenata, o raznim vrstama glavobolja: o hemikranijalnoj i okcipitalnoj glavobolji, o bolu lica, o bolu u oku, o glavoboljama provociranim naporom i o terapiji navedenih glavobolja.

Sva predavanja bila su obogaćena prikazima slučaja iz kliničke prakse i panel diskusijama sa interaktivnim učešćem svih polaznika škole, putem dostupne aplikacije na mobilnim telefonima.

Škola je imala za cilj da osposobi mlade neurologe za rad na sekundarnom nivou i da ih upozna sa načinima lečenja na tercijarnom nivou obolelih od glavobolja, što je i ostvareno.

Članovi Društva mladih neurologa Srbije okupljaju se i narednog oktobra na Paliću kada će izučavati vizualizacione tehnike snimanja mozga.

Više o ovome pogledati i ovde - http://www.drustvoneurologasrbije.org/skole.html

info: dr Olivera Tamaš

Autor teksta: 
Custom Search