Rukometaši Spartaka savladali Železničar

Ned, 20.10.2019 - 20:19 -- dejan.vukovic

Spartak – Železničar 29:28 (14:11)

Subotica, Hala sportova, gledalaca: oko 500. Sudije: Milenko Alimpić, Zdravko Crnjanski (Bačka Palanka). Sedmerci: 2/2 (Spartak), 1/3 (Železničar), isključenja: 4 (Spartak), 8 (Železničar). Igrač utakmice: Stefan Arđelan (Spartak).

Spartak: Bižić, Pilipović 5, Ž. Pejić Tukuljac 2, J. Pejić Tukuljac, Kolundžić, Vuković 4, Milisavljević, Oljača 2, Spremo 1, Kojadinović 2, Pjevalica, Šukić 9, Đurović 1, Karan 3, Ilić, Arđelan 9 odbrana.

Železničar: Matović 5 odbrana, Radivojević, Milovanović 2, Stanojević 5, Petrović, Radivojević 4, Milosavljević 1, Stošić, Spasić 1, Stojanović 6, Jevtić 5, Potkonjak, Stojanović, Pavlović 4, Kocić.

Ljubitelji rukometa u Subotici ponovo su mogli da uživaju u lepoj predstavi, velikoj borbi Spartaka i Železničara iz Niša, i pravoj drami u poslednjem minutu. I kada je vreme isteklo, a gosti imali sedmerac za izjednačenje, Stefan Arđelan izrasta u junaka pobede. 

Početna predonost pripala je Spartaku koji preko Željka Peića Tukuljca vode sa 3:1 u petom minutu. Usledio je brzi odgovor Nišlija, nezaustavljiv je bio Stojanović, pa Železničar već u sedmom minutu vodi sa 4:3. Izmenili su golove Kojadinović i Stojanović, a kada im se priključio i Oljača prednost je bila ponovo na strani Subotičana, 10:9 u osamnaestom minutu. Igrali su domaći bolje u odbrani, gosti bili neprecizni sa krila, a kada je igru Spartaka poneo Vuković, Spartak minut pre kraja prvog dela igre vodi sa 14:10 i u potpunosti koristi nervozniju igru Nišlija.

Željko Šukić je ostao osamljen u napadu Subotičana početkom drugog poluvremena, postigao je četiri gola i održavao prednost Spartaka koja je bila sve manja. Gosti su sa druge strane ušli u ritam, pre svih Veljko Stanojević. Uz mnogo bolju odbranu i četvrti gol pomentog Stanojevića u 43. minutu ponovo je bilo nerešeno, 21:21, pa je sada Slaviša Laković, trener domaćih, bio prinuđen da zatraži mali predah. Razigrao se  Nemanja Vuković, novo pojačanje subotičana, koji je vezao dva gola, a nad njim je napravljeno i isključenje, pa je Spartak poveo sa 24:22 u 47. minutu.

Neizvesnosti nije nedostajalo, Radivojević ubrzo poravnava pod pasivom, a potom Arđelan sa druge strane skida zicer i pomaže svojoj ekipi koja u poslednjih deset minuta ulazi sa golom prednosti. Uz atrakciju i osmi gol Željka Šukića iz "cepelina" Spartak u 55. minutu vodi sa 27:25. Dve greške Nišlija u napadu delimično je ispravio golman Kocić, ali kada je Karan pogodio za 29:26 u 58. minutu pobeda se nazirala. Mala drama viđena je u poslednjem minutu, Kojadinović krade loptu, brzopleto je gubi i otvara Pavloviću put za brzi gol, a Nišlijama do gola zaostatka. Brani mu potom Kocić šut sa krila, a u poslednjoj sekundi gosti dobijaju sedmerac. Spasenić je stao na liniju, šutirao, a Arđelan hladnokrvno odbranio za nova dva boda veliku radost rukometaša Spartaka. 

Custom Search