Najava koncerta Subotičkog tamburaškog orkestra

Pon, 21.10.2019 - 08:26 -- darko.kovacevic

Sve sekcije Subotičkog tamburaškog orkestra bile su ove godine veoma aktivne i učestvovale su na mnogim festivalima kako u zemlji tako i u inostranstvu. Taj ciklus još nije završen, pa do kraja godine pretstoji učešće na još nekim festivalima. Već 43 godine orkestar neguje praksu da pred subotičkom publikom izvede sve što je pripremio za festivale i ostale nastupe van Subotice.

Tako će i biti i ove godine jer će 28. oktobra u 19,30h u velikoj većnici izvoditi baš ove programe sa kojima je nastupao i sa kojima će do kraja godine nastupiti na raznim festivalima u zemlji i u inostranstvu.

Subotički tamburaški kvartet je u obnovljenom sastavu maja meseca ove godine nastupio na festivalu za mlade Evrope u belgijskom gradu Nerpelt i obradovao nas osvojenim prvim mestom. Oni će nas na koncertu obradovati obnovljenim programom.

Dečji tamburaški orkestar je ove godine dobio poziv da, kao i veliki orkestar, revijalno nastupi na festivalu tamburaških orkestara Srbije u Rumi koji će se održati početkom novembra meseca pa je za njih ovo prvi nastup sa festivalskim programom. Njihova želja za uspešnost potvrđuje i činjenica da su iz svog sastava formirali tamburaški kvintet koji će se takođe predstaviti sa svojim programom.

Veliki Subotički tamburaški orkestar uživa veliki ugled u tamburaškim krugovima ne samo u zemlji već i u regionu. Ove godine oni su ponovo krenuli u osvajanje prvih mesta na festivalima. U junu mesecu na svetskom muzičkom festivalu "Tamburica fest" u Novom Sadu okitili su se priznanjem najboljih i osvajanjem prvog mesta. Predstoji im još učešće na Festivalu tamburaških orkestara Srbije u Rumi a i na festivalu tamburaških orkestara iz regiona u Samoboru. Ovba ova festivala održavaju se u novembru mesecu, a Subotička publika će njihove programe imati prilike prva čuti na koncertu 28. oktobra u velikoj većnici.

Ako naša nastojanja dobiju i odobravanje Subotičke - publike to će za nas biti najveća nagrada.

Zato vas pozivamo da 28. oktobra 2019 godine u 19,30h dođete na koncert u veliku većnicu gradske kuće i podelite muzičko zadovaoljstvo sa nama.

Ulaznice po ceni od 350 dinara su u prodaju u Kafe Galerija u ulici Petra Drapšina ili pred koncert na ulazu (ako karte u pretprodaji nebudu rasprodate)

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search