Konjički sport: Dan za trenera Zolnajia

Čet, 31.10.2019 - 07:21 -- darko.kovacevic

Četrdeseti susret na Kincsem Parku bio je u znaku trenera Gorana Zolnajia iz Subotice.

U prvoj trci dana pod nazivom "Exploit Caf dij" grlo Bonus RG, u treningu od Gorana Zolnajia, sa Andorom Anđalom na sulkama dolazi do pobede. Ostvareni vremenski rezultat na distanci od 1800 iznosi 1:23,3. Anđala još dve pobede dele do pedesetog trijumfa u karijeri nakon čega će mu biti omogućeno učešće u velikim nadmetanjima na Kincsem Parku.

Uspeh na trkačkom danu trenera Zolnajia upotpunila je ponovo Andrea Fazekaš koja je slavila sa grlom Unika Vik u poslednjoj trci dana pod nazivom "Korean dij". Trijumfovali su sa četiri dužine prednosti u odnosu na ostale konkurente ostvarivši vremenski rezultat 1:17,1 na distanci od 1900m autostart.  Drugo mesto u trci zauzelo je grlo Timoko R.L., odgoj nekada čuvene štale "Sport line" iz Beograda. Ostvareni vremenski rezultat bio je slabiji od pobednika za četiri stotinke.

Prognoza sedme trke dana bila je tačna. Grlo Vakarcs RG i vozač Anđal doneli su treneru Zolnajiu plasman na treće mesto ostvarivši identični vremenski rezultat kao drugoplasirano grlo (1:17,3 na 1900m) a ipak slabije od pobednika za pet stotinki. Nakon ovog trkačkog dana Zolnaji zauzima peto mesto na rang listi najuspešnijih trenera u Mađarskoj ove sezone.

Derbi pobednik 2015. godine, grlo Samuel Becket A.T., uzeo je učešće u trci vozača amatera i sa Hegedišem zauzeo četvrto mesto ostvarivši vremenski rezultat 1:19,8 na 2500m autostart.

U sklopu trkačkog dana održane su i kvalifikacione trke za grla starosti dve godine. Grlo Bene sa vlasnikom, trenerom i vozačem Branislavom Mukićem ispunio je normu (1:23,4 na 1800m) i stekao pravo učešća u zvaničnim nadmetanjima.

Foto: Peter Reka 

::
 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search